Facebook Twitter Email Pinterest

Tiippana tavoittelee palkintosijaa Lapualta

08.06.2012 /

Rallin SM-sarja palaa pitkältä kevättauolta tulevana viikonloppuna, kun Lapualla ajetaan lauantaina sarjan neljäs osakilpailu. Pohjanmaan sora- ja asfalttiteillä ajettavaan kilpailuun starttaa mukaan myös nelivetoisten SM1-luokassa ajava rautjärveläinen Jussi Tiippana.

Viime vuonna Tiippana sijoittui Lapuan kisassa vaikeuksien kautta yleiskilpailun sijalle viisi. Nyt tavoitteena on kohentaa sijoitusta
yhden tai useamman pykälän verran.
- Palkintosijoja tavoitellaan eli sijoja viidestä ylöspäin. Jos vältetään omat virheet ja auto pysyy kunnossa, niin tavoitteen pitäisi
olla ihan realistinen.

Mikkelin Urheiluautoilijoita edustava Tiippana ennakoi, että voittotaistelua käyvät kiivaimmin Esapekka Lappi ja Juha Salo sekä
Jarkko Nikara, joka tekee paluun kotimaisille ralliteille.
- Jotta oma tulos miellyttäisi lauantai-iltana omaa silmää, näille miehille ei pitäisi antaa kovin paljon periksi.

Kevättalven aikana Mitsubishi Lancer Evo 9 on huollettu perusteellisesti ja autoon on etsitty uusia säätöjä lisävauhtia tuomaan.
Uusia tuulia puhaltaa myös rengasosastolla, sillä Tiippana ajaa Lapualla ensimmäistä kertaa Dmackin renkailla.
- Tällä viikolla ajettujen testien perusteella rengas tuntui hyvältä ja uskon, että rengas toimii myös Lapuan seudun teillä. Renkaita ei voi syyttää, jos hävitään, Tiippana naurahtaa.

Lapualla ajetaan yhteensä neljä erikoiskoetta, joilla on yhteismittaa noin 80 kilometriä. Reitti on pääosin sama kuin viime vuonna.
- Reitti oli ainakin viime vuonna minusta hyvä ja sopii autollemme. Vaikka tiet tuntuvat äkkivääriin sorateihin tottuneesta melko
yksiviivaisilta, niin kyllä siellä silti eroja saadaan varmasti aikaan. Joka paikkaan on tultava tarkasti tai puska kutsuu.

Lapuan SM-ralli käynnistyy perjantaina nuotituksella ja varsinainen kilpailu alkaa lauantaina 9.6. kello 12. Ensimmäinen kilpailija saapuu maaliin kello 17. Kilpailun tuloksia voi seurata osoitteessa http://tulossivu.autourheilu.fi/ ja kuljettajien kommentteja päivitetään lähes reaaliaikaisesti Ralli SM:n Facebook-sivuille osoitteeseen www.facebook.com/rallism.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa