Facebook Twitter Email Pinterest

Lapuan POPPankki-ralli alkamassa

09.06.2012 / Lapuan POPPankki-ralli alkamassa

Tästä se sorakausi alkaa

Ralli SM

Ralli SM -sarjan 4. osakilpailu Lapualla on alkamassa loistavassa rallisäässä. Aurinko paistaa. Kevyt pilviharso taivaalla, ja lämpötila on 15 astetta. Iltapäiväksi on luvannut pientä lämmönnousua, muttei kuitenkaan samoja lukuja kuin viime vuonna, jolloin tuskailtiin yli 30 asteen helteessä.

Kilpailu alkaa kello 12.01, jolloin Esapekka Lappi starttaa kartturinsa Janne Fermin kanssa ensimmäisenä reitille. Viime vuonna tien auraajana ajoi Juha Salo tuolloisen pistejohtonsa vuoksi ja myöhemmin karkkilalainen tunnusti, ettei aivan ihanteellinen lähtöpaikka ole olla ensimmäisenä. Nyt samassa tilanteessa on Lappi.

"Voi olla, että ensimmäisenä autona ajamisesta on haittaa. Mutta se hyöty siitä on, ettei ainakaan pölise. Takanatulevilla saattaa pölystä olla haittaa", jutteli Lappi eilen perjantaina.

Hieman kuitenkin näyttää tuulevan ainakin täällä Lapuan keskustassa huoltoparkissa, mutta miten lienee metsässä erikoiskokeilla. Kilpailussa ajetaan neljä erikoiskoetta. Ensin kaksi pikataivalta putkeen, kilometrejä yhteensä noin 46 kilometriä, sitten kilpailijat saapuvat huoltoparkkiin. Kolmannen erikoiskokeen, pituudeltaan 13,9 kilometriä, tullaan toistamiseen huoltoon, minkä jälkeen päivän päättää EK 4, jolla on pituutta reilut 23 kilometriä. Maaliin kilpailijoita odotetaan heti kohta kello 17:n jälkeen.

SM-sarjalaisista osallistumisensa Lapuan kisaan ovat peruneet Kees Burger sekä Evgeny Cherkasov.

Mielenkiintoinen kilpailu on ilman muuta tulossa. Tuloksia voi seurata näiden nettisivujen tulossivuilta, kuljettajien kommentteja löytyy facebookin sivuita, ja myös twitteristä lähes reaaliajassa.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa