Facebook Twitter Email Pinterest

Andreas Amberg innolla Kouvolan kisaan

06.07.2012 / Andreas Amberg innolla Kouvolan kisaan

p-sm-lapua-korhonen.jpg

Jukka Korhonen voitti Lapualla SM3-luokan, samaa tavoittelee Andreas Ambergkin Kouvolassa. Kuva: Marko Mäkinen

Kaksivetoisten SM-pisteissä kolmantena oleva ja pienintä luokkaa johtava Andreas Amberg lähtee innokkaasti ja luottavaisin mielin Kouvolan SM O.K.Auto -ralliin, sillä Lapuan osakisan jälkeen löytyi selkeä syy kuljettajan mielestä kehnohkoihin erikoiskoeaikoihin.
"Lukko oli rikki, mikä kyllä selvästi vaikutti ajettavuuteen ja vauhtiin", paljasti Amberg.
Ambergin tiimi oli Lapuan jälkeen kovasti ihmetellyt vauhdin hiipumista, vaikka kuljettajan mielestä ajo onnistui oikein mukavasti, mutta kello ei vain tykännyt.
"Isä ja huoltomiehet alkoivat käydä systemaattisesti autoa läpi, ja löytyihän se syykin lopulta. Nyt olemme hyvillä mielin valmiita taistelemaan SM-pisteistä jälleen täysillä."

Kaksivetoiset on jaettu kahteen SM-luokkaan, SM2 ja SM3 karkeasti yksinkertaistettuna lähinnä autojen moottorikoon ja viritysasteen mukaisesti. Pisteitä kuljettajat keräävät luokittain, mutta saavat lisäpisteitä luokkien yhteisestä yleiskisastaan. Amberg ajaa pienimmän eli SM3-luokan autolla eikä lainkaan koe olevansa mahdottomassa tilanteessa taistelemassa "tuulimyllyjä" vastaan.
"Kyllähän Jukka Korhonen jo Lapualla näytti, että näillä pienimmälläkin autoilla kerkiää. Jos pystyisin samaan, olisin oikein tyytyväinen."

Jukka Korhonen siirtyi takaisin kaksivetoisiin Lapualla, joten hänellä ei tietenkään ole kaksivetoisten SM-pisteitä alkukauden kolmesta kisasta. Korhonen sijoittui Lapualla neljänneksi kaksivetoisten yleiskisassa, joten nilsiäläinen on myös selkeä suosikki Kouvolassakin. Amberg hävisi Korhoselle Lapualla vain noin 14 sekuntia, joten hyvin voidaan olettaa, että kilpailu luokkavoitosta tulee olemaan tiukka.
"Ensi sunnuntaina lähdemme testaamaan ja tarkoitus on ajaa vielä ensi viikollakin pari päivää, jotta saadaan Kouvolan kisaan kaikki kuntoon. Oman SM-kisamme lisäksi on mielenkiintoista verrata vauhtia mm. Elfvyn Evansiin, joka tiedetään kovaksi kaksivetokuskiksi", myönsi Amberg.

Amberg myös paljasti, että sekä testeissä että Kouvolassa on tarkoitus samalla hioa vauhti kuntoon elokuun MM-ralliamme varten.
"Tarkoitus on silti napata SM-mitali kauden päätteeksi. Eiköhän tuo Hautamäen Villekin vielä ohiteta, mutta ainakin pronssimitalia varten pitää muut pitää takana", jutteli elokuun puolivälissä 24 vuotta täyttävä Amberg.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa