Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo keskeytti, Jarkko Nikara viides

07.07.2012 / Juha Salo keskeytti, Jarkko Nikara viides

Debyyttikisaansa Super 2000 -autolla San Marinossa ajanut suomalaiskuljettaja Juha Salo joutui kartanlukijansa Marko Salmisen kanssa jättämään rallin kesken yhdeksännen erikoiskokeen jälkeen. Siirtymällä Ford Fiestaan tuli vesivuoto, joten rallin jatkaminen ei kaksikon osalta ollut mahdollista. Salo piti kilpailua hyvänä testinä Proton Satria Neo S2000 -autolla ajettavia Jyväskylän ja Walesin MM-ralleja varten. Kisakilometrejä moninkertaiselle suomenmestarille kertyi Italiasta lähes 140.
- Ralli jäi harmillisesti viitisenkymmentä kilometriä vajaaksi. Tänään alkoi olla jo vähän luottoa autoon ja itseenikin, että tiesi
suunnilleen, mitä tekee. Oppia tuli siitä, miten autoa ajetaan, mutta muuten tämän seudun todella kapealla ja hitaalla tiestöllä ei ole mitään yhtäläisyyttä Suomeen tai Walesiin, Salo raportoi.

Salo ja Salminen olivat kilpailussa keskeytyshetkellä viidensiä. Autokunta nousi päivän ensimmäisellä lenkillä sijan verran.
Kahdeksannella erikoiskokeella Salon ero Andreas Mikkelseniin oli vain 5,6 sekuntia.
- Ensimmäinen pätkä meni heikosti, mutta sen jälkeen löysin paremman rytmin. Mietin, mitä pitää ajossa muuttaa ja toimin sen mukaan. Ajat alkoivat olla jo ihan hyviä, vaikka joukkoon mahtui vielä virheitä. Löysin luottoa ja uskallusta, mitä tämä auto vaatii. Varsinkin jarrutustapaan tein muutoksia, millä sain mentyä rohkeammin mutkiin sisään. Myös todella hitaat paikat olisivat vaatineet tietyn rauhallisuuden, jolloin olisi saanut sekunteja pois. Kahdeksannenkin pätkän ajassa oli 4-5 turhien virheiden tuomaa ylimääräistä sekuntia, Juha kertasi.

Huollon jälkeisellä erikoiskokeella Salon Fiesta spinnasi ja keula osui maavalliin.
- Tie oli kapea kuin mikä, eikä paikassa ei ollut vauhtia juuri ollenkaan, ykkönen tai kakkonen päällä. Alamäkeen ajetun oikean
jarrutuksessa perä pyörähti yli. Jatkoimme matkaa ihan normaalisti, mutta siirtymällä alkoivat lämmöt nousta. Auto on ehjän näköinen, mutta ilmeisesti kivi tai joku muu löi syylärin sen verran rikki, että vedet tulivat pihalle.

Salo ja Salminen kilpailevat viikon kuluttua Kouvolassa SM-osakilpailun merkeissä, mutta sen jälkeen alkaa valmistautuminen
elokuun alussa ajettavaa Suomen MM-rallia varten.
(M. Salonen)

Jarkko Nikara-Jarkko Kalliolepo ajoivat maaliin viidentenä Tommi Mäkinen Racingin R4 Subarulla. Luokkavoitto tuli neljällä minuutilla.
(-kk)

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa