Facebook Twitter Email Pinterest

Vähempi kuin mestaruus olisi pettymys

11.07.2012 / Vähempi kuin mestaruus olisi pettymys

p-sm-hautamaki.jpg

Ville Hautamäen tyylinäyte viimevuotisesta Lapuan osakisasta. Kuva: Marko Mäkinen

Kaksivetoisten kestomenestyjä, Järviseudun UA:ta edustava Ville Hautamäki myöntää, että tänä vuonna vähempi kuin suomenmestaruus olisi pettymys. Jo 10:nettä vuotta Ralli SM -sarjaa ajavalla Hautamäellä on palkintokaapissaan kaikenvärisiä SM-mitaleita, joista kultainen tuli aikoinaan nuorten SM-sarjasta.

"Niin lujaa aina mennään kuin vain päästään. Onhan Joonaksella (Lindroos) jo hieman etumatkaa pisteissä, mutta turha sitä on tässä vaiheessa sen enempää murehtia. Kolme kisaa on jäljellä, ja mitä vain voi tapahtua", painottaa Hautamäki.

Hautamäen kausi on muuten mennyt suhteellisen hyvin, kaikissa kisoissa mies on ollut kolmen sakissa, mutta Mikkelissä noin 10 minuutin vierailu lumihangessa harmittaa.

"Kun noita mitaleita on jo kertynyt kolme hopeista ja pari pronssistakin, ainakin tämä homma on ollut tällaiselle talkooporukalle palkitsevaa. Kun ei omaa rahaa pysty ajamiseen laittamaan, kaikki on kerättävä muualta. Valitettavasti tällaisella systeemillä ei juurikaan pysty testaamaan eikä mitään muita kisoja ajamaan. Joku pieni hiekkatien pätkä pitää riittää siihen, että tietää auton olevan kunnossa", tunnusti Hautamäki.
"Kiitollinen saa tukijoilleen ja huoltomiehille olla. Mutta ennen kaikkea tämä on nautinnollista hommaa, haastetta riittää kyllä jokaiseen kisaan. Nuoria miehiä, jotka ajavat tosi kovaa, tulee jatkuvasti mukaan, ja näinhän se pitää ollakin."

Ville Hautamäki on aina viihtynyt Kouvolan ympäristön ralliteillä.
"Tiet ovat Kouvolan kisassa aina olleet vaihtelevia, nopeita ja erittäin kivoja ajaa. Mieluisimpia ovat sellaiset tiet, joilla ei ole paljoa risteyksiä, vaan saa ajaa kaiken ajaa isoimmalla vaihteella ja kaasu pohjassa."

Kaksivetoiset keräävät pisteitä lähtijöiden lukumäärään perustuen kahdessa luokassa. Lisäksi kaksivetoisten yleiskisasta saa pisteitä. Kaksivetoisten mestari on se, joka on kerännyt kauden aikana eniten pisteitä. Kaksivetoisten sarja on tänäkin vuonna ollut kaikissa kisoissa äärimmäisen tiukkaa sekuntitaistelua, eikä tilanne varmastikaan muutu loppukauden kisoissa, kun mitaleista vielä enemmän tosissaan aletaan ajaa.

Jämsäläinen Joonas Lindroos johtaa kaksivetoisten sarjaa 109,79 pisteellä. Hautamäki on 26,91 pistettä perässä, mutta seuraavina taulukoissa olevilla on erittäin pienet erot keskenään.
"Turha tässä onkin Joonasta vain tuijottaa, sillä takana tullaan todella kovaa. Täysillä saa ajaa koko ajan ja yrittää välttää virheitä, muutoin auttamatta menee moni ohi. Onneksi nykyaikana on siirtymällä helppo netin kautta katsoa muiden aikoja, toista oli silloin ennen. Samalla siitä saa hyvin käsityksen siitä, onko autossa kaikki kunnossa", jutteli Hautamäki.

Hautamäki lähtee hyvillä mielin Kouvolan kisaan. Autoon ei ole tarvinnut tehdä Lapuan kisan jälkeen mitään erityistä, lähinnä menopeli on huollettu ja nyt kaikki on kunnossa.
"Valmiina ollaan, katsotaan sitten Kouvolan jälkeen uudelleen, mikä on pistetilanne."

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa