Facebook Twitter Email Pinterest

Jukka Korhonen jahtaa luokkavoittoa

13.07.2012 / Jukka Korhonen jahtaa luokkavoittoa

Ralli SM -sarjan viides osakilpailu on jo ovella ja nyt perjantaina kilpailijat ovat nuotittamassa Kouvolan SM-osakilpailun erikoiskokeita. Ralli käynnistyy yleisöerikoiskokeen merkeissä jo perjantai-iltana, mutta huomenna lauantaina ohjelmassa on pitkä rallipäivä kahdeksan erikoiskokeen myötä.

Jukka Korhonen ja Mikael Korhonen avasivat kotimaisen kesäkauden luokkavoitolla, joten kaksikolla on samanlainen tavoite tälläkin kerralla.
- Muutamalla kilpakumppanilla oli vähän ongelmia edellisessä osakilpailussa, joten nyt on varmasti tiukempi kamppailu odotettavissa. Meillä on takana hyvät testit, joilla pystyin vahvistamaan omia käsityksiäni sorasäädöistä. Luokkavoitosta lähdetään luonnollisesti ajamaan ja tähtäämään mahdollisimman korkealle myös kokonaiskilpailussa, Jukka Korhonen summasi.

Kouvolan SM-rallin yhteydessä ajetaan tämän kauden ensimmäinen Ford Fiesta -rallisarjan osakilpailu. Korhonen voitti viime vuonna kyseisen sarjan.

- Fiesta R2 on erittäin kilpailukykyinen auto, jolla pystyy kilpailemaan varsin kustannustehokkaasti. Merkkiluokassa on nyt mukana kahdeksan autoa.

- Odotan kovasti kotimaisten kilpakumppaneiden kohtaamisen lisäksi myös walesilaisen Elfyn Evansin vauhtia. Hän on voittanut meidät Britannian rallisarjan kisoissa. Suomessa tiestö on vastaavasti erilaista, mihin hän on tottunut, joten eiköhän suomipojat näytä kolmelle ulkolaiselle Fiesta-kuskille takavalojaan, Korhonen ennakoi.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 79 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 65 pistettä Viro (R5)
4. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 53 pistettä MäntsMK (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 44 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa