Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo johtaa tauolla

14.07.2012 / Juha Salo johtaa tauolla

p_salo.jpg

Ralli SM -sarjan osakisassa Kouvolassa on aamupäivän lenkillä ollut melkoisen paljon dramatiikkaa. Juha Salo kuitenkin johtaa tällä hetkellä viiden erikoiskokeen jälkeen. Salo ajoi pohjat aamun toiselle ja kolmannelle pätkälle. Lappi oli nopein aamun ensimmäisellä ja ja viimeisellä.
Kilpailun kolmannella erikoiskokeella sattuneiden ulosajojen vuoksi kilpailijat ohjattiin vaihtoehtoiselle reitille, ja tällä hetkellä myös sen erikoiskokeen kaikki ajat puuttuvat kilpailijoiden kokonaistuloksista. Asia on kuitenkin vielä kesken, joten myöhemmin tiedetään, kuinka sen erikoiskokeen kanssa lopulta käy.
Tällä hetkellä ek:n 5 jälkeen Juha Salo johtaa kisaa 0,8 sekunnin erolla ennen Esapekka Lappia, jolla oli aamupäivän aikana lieviä teknisiä ongelmiakin.
"Auto on käynyt kolmella, yritetään nyt huollossa saada vika paikallistettua ja korjattua", kommentoi Lappi huoltoon tultuaan.

Jussi Tiippana ajaa tänään hienoa kisaa. Mikkeliläinen on kolmantena ja ero Saloonkin on vain yhdeksän sekuntia.
"Kerrankin olen päässyt vetämään ilman teknisiä ongelmia. Vähän kaikenlaista pientä on silti ollut matkan varrella, renkaita laitettiin vääriin kulmiin autoa yms., mutta ei se näköjään ole haitannut, olen oikein tyytyväinen", kertasi Tiippana.
Heinolan UA:ta edustava Ari Vihavainen tiedetään ennestäänkin nopeaksi mieheksi. Nyt pertunmaalainen on kisassa neljäntenä, mutta ero kärkeen on 18,4 sekuntia.
"Ei meillä ole nyt muuta tarvetta kuin pitää Tahkon Riku takana. Sillä tavalla meillä on mahdollisuus ajaa SM-pronssimitalista", myönsi vanha konkari Vihavainen.

Riku Tahko on kisassa viidentenä, mutta eroa kärkeen on kertynyt peräti jo 40,3 sekuntia.
"Jotain mystistä autossa on vikana, en tiedä, ovatko pyörän kulmat pielessä vai keskilukon kanssa ongelmia. Vaikea on pitää auto edes tiellä. Täytyy myöntää, että aika lepässä on tilanne tällä hetkellä", manasi espoolainen.
Kilpailijat lähtevät uudestaan aamun neljälle erikoiskokeelle. EK 6 alkaa klo 13.41. Maaliin heitä odotellaan kohta kello 16.30:n jälkeen.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa