Facebook Twitter Email Pinterest

Joonas Lindroos otti paikkansa kärjessä

14.07.2012 / Joonas Lindroos otti paikkansa kärjessä

p-sm-lapua-lindroos.jpg

Eilen ajetun Tykkimäen avauspätkän jälkeen Joonas Lindroos oli vasta seitsemäs, tosin kärkeen ei ollut eroa kuin 1,6 sekuntia. Kun tänään kaksivetoiset lähtivät metsäerikoiskokeille, ei Lindroos antanut muille mitään mahdollisuuksia. Mies painoi pohja-ajan jokaisella erikoiskokeelle.

Erikoiskokeella 3 sattuneiden ulosajojen vuoksi suurin osa kaksivetoisista ei ajamalla aikaa saanut, muutama kuljettaja joutui pysähtymään pätkälle ja loput joutuivat suuntaamaan suoraan vaihtoehtoiselle reitille.

Tauolla kaikilta kilpailijoilta on tuloksista poistettu toistaiseksi ek:n 3 aika, mutta asia on vielä kesken. Päivän päätteeksi varmasti vielä selviää, miten tämän erikoiskokeen kanssa tehdään.

Ville Hautamäki on tuloksissa tällä hetkellä toisena, ero Lindroosiin on 9,7 sekuntia.
"Ei voi kyllä tyytyväinen olla, kun Joonakselle jää noin paljon. Nyt ei vauhti riitä lainkaan, en ole ollenkaan tyytyväinen", manasi Hautamäki tauolla.

Jaro Kinnunen on SM2-luokassa ja samalla kaksivetoisten yleiskisan kolmas. Hautamäkeen on eroa vain pari sekuntia, Lindroos on vajaan 12 sekunnin päässä.

Andreas Amberg johtaa pienintä kaksivetoisten luokkaa SM3. Amberg on yleiskisan neljäntenä, eroa kärkeen vain 13,2 sekuntia, joten hyvin on mies päästänyt tulemaan. Kalle Pinomäki ja Jussi Vainionpää ovat samalla ajalla viidentenä.
"En osaa sanoa, miksei nyt vauhti riitä. En tainnut olla oikein kunnolla hereillä vielä aamusta. Toivotaan, että nyt toisella kiepillä saadaan vauhtia nostettua", pohti Pinomäki.
Brittiläinen vieraamme SM3-luokassa, takavuosien huiman rallilegendan Gwyndaf Evansin poika Elfyn on päästellyt myös hyvin Kouvolan nopeilla teillä. Mies on kolmantena samalla ajalla yleiskisan viidentenä ja luokassaan toisena, eroa Lindroosiin on 20,5 sekuntia koko kolmikolla.

EK:lla 3 Jukka Korhonen poistui ulosajon myötä tuloksista. Eroa Lindroosiin oli kahden pätkän jälkeen vain 3,3 sekuntia. Jonkin aikaa myöhemmin samaan Korhosen avaamaan "reikään" suistui Juho Annala, jonka keskeytysilmoituksessa tosin lukee, että "tekninen vika".

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa