Facebook Twitter Email Pinterest

Jaro Kinnuselle jälleen onnistuminen

17.07.2012 / Jaro Kinnuselle jälleen onnistuminen

Kauden viides Ralli SM -sarjan osakilpailu ajettiin viikonloppuna Kouvolan ympäristön vaativilla ja nopeilla sorateillä. Jarospeed-tiimi lähti hyvien testien jälkeen luottavaisena kilpailuun, ja olihan tiimissä tuoreita vahvistuksia, kun Jaro Kinnusen kartanlukijaksi istahti Kouvolan oma mies Pasi Hedman.

Kaksivetoisten yleiskilpailu käynnistyi tasaisissa merkeissä jo perjantai-illan yleisöpätkällä. Honda Civicillä kilpaileva kaksikko aloitti tarkasti ja ajoi viidentenä toisen kisapäivän avauserikoiskokeen jälkeen.

Kolmannen erikoiskokeen alussa Kinnusen autokunnalle näytettiin SOS-merkkiä, kun yllättävä hyppyri oli aiheuttanut vaurioita edellä ajaneiden kalustolle, myös yksi kilpakumppani tarvitsi ambulanssia paikalle rajun ilmalennon aiheuttaman tärskyn seurauksena.

- Pysähdyimme pätkällä, minkä jälkeen ajoimme sen pätkän läpi nuotteja tarkistaen. Sen jälkeen ajetulla EK:lla 4 ajorytmi ei ollut paras mahdollinen. Juuri ennen erikoiskoetta havaitsin vaihteensiirtäjän sokan pudonneen, minkä vuoksi kaksi pienintä vaihdetta takeltelivat, nippusiteillä pikakorjauksen tehnyt Kinnunen kertasi.

Ennen kilpailun puolivälin huoltotaukoa ajettu EK 5 sujui hienosti, kun Jaro ja Pasi kirjasivat jaetun pohja-ajan kilpailua johtaneen Joonas Lindroosin kanssa.

Tauon jälkeen sipaistiin aamupäivällä ajetut neljä erikoiskoetta toiseen kertaan. EK 6 näytti Jarospeedin kaksikon huippuvauhdin, kun he kirjasivat 3,4 sekunnin pohja-ajan ja nousivat kisassa toiseksi.

- Tuo reilu 16-kilometrinen erikoiskoe sujui lähes täydellisesti. Pätkän maalissa kädet tärisivät. Se oli varmaan urani parhain erikoiskoe - tähän mennessä, Jaro iloitsi.

- Sen jälkeen ajetulla EK:lla 7 olin kolmas ja jäin hieman niille kuskeille, jotka pääsivät ajamaan sen aamupäivällä EK:na 3 kilpailuvauhdilla.

Rallin kahdella viimeisellä pätkällä Kinnunen oli toinen vain muutaman kymmenyksen pohja-aikaa hitaampana. Maalissa Kinnunen oli ansaitusti kakkonen 7,1 sekuntia Joonas Lindroosin perässä.

- Tämä oli ajollisesti ja vauhdillisesti kenties paras rallini. Uuden kartturin kanssa kaikki sujui virheettömästi. Tästä on hyvä jatkaa mitalitaistelua, sarjapisteissä neljäntenä oleva Jaro päätti.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa