Facebook Twitter Email Pinterest

Jaro Kinnuselle jälleen onnistuminen

17.07.2012 / Jaro Kinnuselle jälleen onnistuminen

Kauden viides Ralli SM -sarjan osakilpailu ajettiin viikonloppuna Kouvolan ympäristön vaativilla ja nopeilla sorateillä. Jarospeed-tiimi lähti hyvien testien jälkeen luottavaisena kilpailuun, ja olihan tiimissä tuoreita vahvistuksia, kun Jaro Kinnusen kartanlukijaksi istahti Kouvolan oma mies Pasi Hedman.

Kaksivetoisten yleiskilpailu käynnistyi tasaisissa merkeissä jo perjantai-illan yleisöpätkällä. Honda Civicillä kilpaileva kaksikko aloitti tarkasti ja ajoi viidentenä toisen kisapäivän avauserikoiskokeen jälkeen.

Kolmannen erikoiskokeen alussa Kinnusen autokunnalle näytettiin SOS-merkkiä, kun yllättävä hyppyri oli aiheuttanut vaurioita edellä ajaneiden kalustolle, myös yksi kilpakumppani tarvitsi ambulanssia paikalle rajun ilmalennon aiheuttaman tärskyn seurauksena.

- Pysähdyimme pätkällä, minkä jälkeen ajoimme sen pätkän läpi nuotteja tarkistaen. Sen jälkeen ajetulla EK:lla 4 ajorytmi ei ollut paras mahdollinen. Juuri ennen erikoiskoetta havaitsin vaihteensiirtäjän sokan pudonneen, minkä vuoksi kaksi pienintä vaihdetta takeltelivat, nippusiteillä pikakorjauksen tehnyt Kinnunen kertasi.

Ennen kilpailun puolivälin huoltotaukoa ajettu EK 5 sujui hienosti, kun Jaro ja Pasi kirjasivat jaetun pohja-ajan kilpailua johtaneen Joonas Lindroosin kanssa.

Tauon jälkeen sipaistiin aamupäivällä ajetut neljä erikoiskoetta toiseen kertaan. EK 6 näytti Jarospeedin kaksikon huippuvauhdin, kun he kirjasivat 3,4 sekunnin pohja-ajan ja nousivat kisassa toiseksi.

- Tuo reilu 16-kilometrinen erikoiskoe sujui lähes täydellisesti. Pätkän maalissa kädet tärisivät. Se oli varmaan urani parhain erikoiskoe - tähän mennessä, Jaro iloitsi.

- Sen jälkeen ajetulla EK:lla 7 olin kolmas ja jäin hieman niille kuskeille, jotka pääsivät ajamaan sen aamupäivällä EK:na 3 kilpailuvauhdilla.

Rallin kahdella viimeisellä pätkällä Kinnunen oli toinen vain muutaman kymmenyksen pohja-aikaa hitaampana. Maalissa Kinnunen oli ansaitusti kakkonen 7,1 sekuntia Joonas Lindroosin perässä.

- Tämä oli ajollisesti ja vauhdillisesti kenties paras rallini. Uuden kartturin kanssa kaikki sujui virheettömästi. Tästä on hyvä jatkaa mitalitaistelua, sarjapisteissä neljäntenä oleva Jaro päätti.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 79 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 65 pistettä Viro (R5)
4. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 53 pistettä MäntsMK (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 44 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa