Facebook Twitter Email Pinterest

Jussi Tiippana palkintokorokkeelle Kouvolassa

17.07.2012 / Jussi Tiippana palkintokorokkeelle Kouvolassa

Rautjärveläinen ralliautoilija Jussi Tiippana, 23, teki kartanlukijansa Henri Arpiaisen kanssa vakuuttavaa jälkeä ralliautoilun SM-sarjan Kouvolan osakilpailussa ja taituroi huippuvaikeat sekä ennen kaikkea vuoristoratamaiset erikoiskokeet koko kilpailun kolmanneksi nopeiten.

Kilpailun viidennen erikoiskokeen jälkeiselle huoltotauolle hieman vanhentuneella Mitsubishi Lancer Evolution 9 -ralliautolla kolmantena, vain 13 sekuntia kilpailua tuolloin johtanutta ralliautoilun kuusinkertaista suomenmestaria hitaampana saapunut Tiippana yritti viimeisillä neljällä pikataipaleella saavuttaa lopulta voittoon ajanutta Ford Fiesta S2000 -kuljettaja Esapekka Lappia ja R4-versioisella Mitsubishi Lancer Evolution 10 -autolla ajanutta Saloa. Kuitenkin moottorin lämpötilan nousun myötä SM-kärkitaisteluun noussut Tiippana oli kuitenkin pakotettu hiljentämään vauhtia ja tyytymään silti ralliuransa parhaimpaan sijoitukseen.

- Ajo sujui hyvin, vaikka tuli reuhattua vähän liikaa. Jos olisin malttanut ajaa siistimmin, muutama sekunti olisi varmaan ollut mahdollista
nipistää vielä pois, Tiippana kertoo.
- Sen jälkeen moottorin lämmöt alkoivat nousta, joten tultiin loppupäivä varman päälle. Piti kuitenkin pitää sen verran vauhtia, ettei takaa päässyt kukaan yllättämään. Erikoiskoeajat osoittivat, että vauhtia kyllä on, kun teknisistä ongelmista vain päästään eroon.

Maalissa eroa kilpailun voittaneeseen Lappiin kertyi lopulta 44,2 sekuntia ja kisan kakkoseen Saloon 31,7 sekuntia.

Tiippana nousi kolmossijan myötä rallin SM-sarjassa kuudennelle sijalle. Rautjärveläinen on tänä vuonna osallistunut neljään SM-ralliin, mutta kerännyt niistä vain kahdesta pisteet. Kaksi muuta kisaa kun ovat päättyneet teknisten ongelmien vuoksi keskeytykseen.

- Valitettavasti pronssimitalitaistokin on käytännössä ohi, sillä pisteitä olisi pitänyt saada tasaisesti kaikista osakilpailuista. Olen kuitenkin tyytyväinen, että viimein kaikkien ongelmien jälkeen pystyttiin osoittamaan, että vauhtia on, kun vain tekniikka toimii.

Tiippana käytti kilpailussa DMackin 215/65-15" DMG+ soft ja medium -seoksisia rallirenkaita. Myös rallirenkaita maahantuovan Lapinjärven Huoltopisteen edustaja Fredrik Sjöberg oli enemmän kuin tyytyväinen Tiippanan saavuttamaan tulokseen.

- Auton myöhäisestä valmistautumisesta ja sitä seuranneista viiden erikoiskoekilometrin mittaisesta ravisteluajosta huolimatta Jussi ajoi todella kypsän suorituksen ja samalla todisti edustamiemme DMack-rallirenkaiden kilpailukyvyn. Vielä kun nuorukainen saa tekniset murheet karistettua pois, uskomme hänen kahdessa jäljellä olevassa SM-rallissa tosissaan nousevan haastamaan kahdesta kirkkaimmasta SM-mitalista ajavat Lapin ja Salon, Sjöberg kertoo.

Lopputulokset SM O.K.Auto-ralli 13.-14.7.2012, SM1: Neliveto
1. Esapekka Lappi & Janne Ferm, Ford Fiesta S2000, 45:47,7
2. Juha Salo & Marko Salminen Mitsubishi Lancer Evolution 10, +12,5sek 3.
Jussi Tiippana & Henri Arpiainen, Mitsubishi Lancer Evolution 9, +44,2sek
4. Ari Vihavainen & Antti Piira, Mitsubishi Lancer Evolution 10, +56,6sek
5. Riku Tahko & Markus Soininen, Mitsubishi Lancer Evolution 10,
+1:45,1sek

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa