Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo valmiina tehdasauton rattiin

31.07.2012 / Juha Salo valmiina tehdasauton rattiin

Salo_Jyvaskyla.jpg

Proton Motorsportin väreissä torstaina starttaavassa Neste Oil Rallissa kilpaileva suomalaiskaksikko Juha Salo ja kartanlukija Marko Salminen on saanut viimeisteltyä rallia edeltävät testit. Proton Satria Neo S2000 -autolla SWRC-luokan pisteistä ajava Salo aloitti nuotitusjakson luottavaisena. "Pohjatyöt on nyt tehty. Auto kulkee hienosti ja käyttäytyy moitteettomasti. Nyt keskitytään nuotitukseen ja loppuviikosta
mitataan, mikä vauhtimme on todellisuudessa. Odotan sitä", moninkertainen suomenmestari valottaa.

Salo ja Salminen testasivat Protonin tehdasautoa ensimmäisen kerran kesäkuun alussa Walesissa. Lisää testikilometrejä kaksikko ajoi viime viikolla Virossa, minkä jälkeen oli vuorossa SWRC-luokan yhteiset testit Saarijärvellä. Yhteensä autokunta on tutustunut uuteen kilpa-autoonsa 300 kilometrin verran, kun vielä rallia edeltävänä keskiviikko-iltana ajetaan Ruuhimäen shakedown.

"Olen erittäin tyytyväinen kilometrimäärään, minkä olemme autolla ajaneet. Proton on näiden testipäivien aikana tullut tutuksi ja ajo
alkaa jo tulla enemmän selkärangasta. Enää ei tarvitse samalla lailla miettiä kuin aluksi", Juha kuvailee. "Joka kerran jälkeen, kun Juha on istunut autoon, hän on tottunut siihen aina vain paremmin. En näe, että hänellä sen suhteen on mitään ongelmaa rallissa, Proton Motorsportin tallipäällikkö Chris Mellors sanoo.

Salo on keskittynyt testien aikana lähinnä hyvän ajotuntuman löytämiseen ja luottaa säätöjen suhteen tallikaveri PG Anderssonin
kautta tuleviin perusasetuksiin. "Ajan tietääkseni kokolailla samoilla asetuksilla PG.n kanssa, joten olen lähinnä hakenut kohdalleen omaa työskentelyäni ratin ja penkin välissä ja opetellut hyödyntämään auton ominaisuuksia paremmin."

Salo ajoi Saarijärvellä ensimmäistä kertaa kisa-autollaan, muulloin käytössä on ollut testiauto. Suomalaiskuljettaja hyppyytti
Protonia mallikkaasti, vaikka vähäisiä ongelmia uunituoreessa kilpurissa ilmenikin. "Kun on kyseessä kaksi aivan uutta autoa, saattaa tulla eteen pieniä ongelmia, mutta juuri siksi ajoimme nämä testit. Kaikki on nyt kunnossa ja olemme tyytyväisiä autoihin", Chris Mellors kertoo.
"Nähdäkseni kisatiet ovat Saarijärven testitietä vauhdikkaammat, joten isoin päätös oli lähinnä, millä välityksellä ajamme kilpailussa", Mellors jatkaa.

Myös Salo on erittäin tyytyväinen yhteistyöhönsä Proton Motorsportsin kanssa. "On ollut hienoa työskennellä ammattilaisten kanssa. Lähtökohdat meitä odottavaan kilpailuun ovat ihanteelliset. Saamme keskittyä täysillä vain siihen."

Suomalaiskuljettajalla on vuosien kokemus Jyväskylän reitiltä, joten autokunnan Salo-Salminen varalle asetettu tavoite on maaliin pääsy luokan kärkivauhdissa. "On tärkeää tuoda auto maaliin, mutta aion vauhtiakin pitää. Kilpa-autoilijana lähden aina ajamaan voitosta", Salo linjaa.

Ralli käynnistyy torstaina klo 17.23 Lahden liepeillä ajettavalla Koukunmaan erikoiskokeella.
(teksti ja kuva: M. Salonen)

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa