Facebook Twitter Email Pinterest

Ari Vihavaisella ote SM-pronssimitalista

13.08.2012 / Ari Vihavaisella ote SM-pronssimitalista

sm-kouvola-vihavainen.jpg

Viidentenä nelivetoisten SM-pisteissä olevalla Ari Vihavaisella on selvä taktiikka Merikarvian SM-kisaan.
"Viisasti tässä pitää ajatella kokonaisuutta ja katse kohdistaa vain siihen seikkaan, että kahdella pisteellä pistetaulukossa edellä oleva Riku Tahko on pidettävä takana", myöntää rauhalliseen tapaan jutusteleva, mutta ratissa hurjasti paineleva Vihavainen.
Jyväskyläläinen Mikko Pajunen on tässä vaiheessa kautta vielä SM-taulukossa kolmantena 52,5 pisteellä, mutta Pajunen ei ole ilmoittautunut Merikarviankaan kisaan. Näin ollen ainakin tässä vaiheessa kiivain taistelu SM-pronssista käydään Tahkon ja Vihavaisen kesken.

Merikarvian SM-ralli on kauden viimeistä edellinen ja järjestykseltään kuudes. Sekä Tahko että Vihavainen ovat keränneet pisteitä kauden aikaan tasaisesti. Vaikka Vihavainen on maaliin ajamistaan kisoista ollut aina Tahkon edellä, on espoolaisella kuitenkin kahden pisteen etu puolellaan. Vihavaisen pistesaldoa nimittäin "kurittaa" Lapuan kisassa jarrujen häviämisestä johtunut keskeytys, minkä vuoksi hän jäi siellä ilman pisteitä.

Mäntyharjussa asuvalla, mutta Heinolan UA:ta edustavalla 46-vuotiaalla Vihavaisella on pitkä ralliura jo takanaan. Vuosien aikana mies on tullut tutuksi näyttävistä suorituksistaan, ja palkintokaappiin on jo muutama SM-mitalikin kulkeutunut. Vuonna 1987 Vihavainen oli nuorten SM-hopealla, 1999 oli N-ryhmän hopeamitalin vuoro ja vuonna 2008 A-ryhmän mestaruus toi kultaisen mitalin.
"Pronssihan sopisi nyt oikein mainiosti tuohon sarjaan", tuumasi Vihavainen.

Usein itseään jo vanhaksi mieheksi kutsuva Vihavainen ei paljoa analysoi vauhtinsa salaisuuksia. Enemmin mies miettii, että korvien välissä se suurin muutos on tapahtunut.
"Luulisin, että nyt vanhempana kyky ajatella kokonaisuutta on parantunut. Enää ei tartte kenellekään esittää mitään eikä tule enää vain yhden kisankaan takia suuremmin höyryttyä kuten ennen."
"On se nyt nähty, että olisi pärjännyt vuosien saatossa paremminkin, jos olisi vähän malttanut. Eipä siitä paljoa tainnut olla iloa, kun karmit kaulassa kotipihassa kisan jälkeen autoa katseli."

Merikarvialle Vihavainen lähtee mielellään, ja muistelee siellä joskus kauan sitten myös kisanneensa. Kun monissa tämänkin kauden SM-ralleissa on ajettu erikoiskokeita pariinkin kertaan, ovat Merikarvian kertaalleen ajettava erikoiskokeet nyt mieluisia.
"Nyt on palattu taas oikeaan rallimallii8n, kun kaikki pätkät ajetaan vain kertaalleen. Tässä se sitten nuotin teko taito korostuu paremmin, ja tästä tykkään kovasti," tunnusti Vihavainen.

27-vuotias Riku Tahko myös halajaa pronssista SM-mitalia, minkä mies kartturinsa kanssa oli jo kauden alussa tavoitteekseen asettanut. Vihavainen ei tule olemaan helppo voitettava Merikarviallakaan, joten ilman kummankaan autokunnan teknisiä ongelmia rallin seuraajille tarjotaan varmasti erittäin maukas taistelu SM-pisteistä ja samalla SM-mitalista.

Kauden viimeinen kisa ajetaan sitten Keravalla syyskuun puolivälissä.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa