Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo pistää kaiken peliin Merikarvialla

16.08.2012 / Juha Salo pistää kaiken peliin Merikarvialla

SM-ralli palaa reilun vuosikymmenen tauon jälkeen satakuntalaisille teille, kun lauantaina ajetaan Merikarvialla kauden kuudes
osakilpailu. Juha Salo pääsee kotikisassaan nuotteja lukevan kartanlukijansa Marko Salmisen kanssa matkaan ilman menestyspainetta. Kaksikko on jo varmistanut hopean SM1-luokassa.
- Haluan voittaa ralleja ja laitan kaikki peliin sen puolesta myös Merikarvialla. Nyt ei ole mitään tarvetta varmistella, Salo lataa.
- Hienoa päästä kotikylän SM-ralliin. Tilanne on siinä mielessä outo, että osaan tiet melkein ulkomuistista ja nyt niillä mennään lappu kädessä lukien nuottia toiselle, Salminen kuvailee.

SM1-luokassa edellinen ralli Kouvolassa oli ratkaiseva, sillä ero Mitsubishi-kuljettaja Juha Salon ja Ford-kuljettaja Esapekka Lapin
välillä kasvoi 22 pisteeseen jälkimmäisen hyväksi. Salon ja kartturi Salmisen osalta Merikarvian kilpailu päättää SM-kauden. Kaksikko kilpailee samaan aikaan Keravan finaalin kanssa Japanissa Aasia-Tyynenmeren rallisarjassa.
- Hopea ei ole ikinä häpeä, se on hieno palkkio koko tiimille ja yhteistyökumppaneille. Minua on pidetty SM-sarjan vauhtimittarina
monen monta vuotta ja pidetään toivottavasti jatkossakin. Tänä vuonna oli ilo nähdä tuollainen lahjakas ja taitava kuljettaja ajamassa hyvällä autolla. Jos sellaiselle häviän mitalitaistelussa, ei se ole katastrofi, Salo myöntää.

- Vaikka olemme olleet auton kanssa altavastaajana, eikä sitä eroa ole saanut paikattua hanskalla, olen kokonaisuutena kauteemme tyytyväinen. Olemme ajaneet lujaa ja tehneet kovasti työtä. Koko kausi on ollut meiltä suhteellisen hyvä suoritus, ja kun vuosi vielä jatkuu Aasian suunnalla, mikäs sen mukavampaa, Juha jatkaa.

Lauantaina klo 10.01 starttaavassa rallissa ajetaan viisi erikoiskoetta. Yhteismittaa pikataipaleille kertyy reilut sata
kilometriä. Viimeinen ek on pituudeltaan huimat 44 kilometriä, jollaista on harvemmin kotimaan kilpailuissa tarjolla.
- Luvassa on vauhdikas ja vaativa reitti. Etenkin viimeinen pitkä pätkä on haastava. Se ole väkisin tehty vaan koko ek on ajettava ja
siellä syntyy varmasti isoja eroja. Moni saattaa laskea paljon sen pätkän varaan, Salminen luonnehtii.

- Kaiken pitää olla nuotitusta myöten entistä tarkemmin kohdillaan, sillä muista ralleista poiketen reitti ajetaan vain kertaalleen. Pitää olla hereillä heti ja valppaana koko ajan, Salo tietää.

- Kärkitaistelu tulee olemaan taas tiukka. Ainakin Lapilla, Nikaralla ja Tiippanalla on sanansa sanottavana kamppailussa, Marko ennakoi.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 80 pistettä Viro (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 71 pistettä MäntsMK (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 56 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa