Facebook Twitter Email Pinterest

Vielä viimeinen Merikievarin rypistys jäljellä

18.08.2012 / Vielä viimeinen Merikievarin rypistys jäljellä

Ralli SM

Ralli SM -sarjan viimeistä edellisen osakisan viimeinen erikoiskoe, EK 5, on juuri alkamassa. Pituutta sillä on huimat 44 kilometriä.
Kilpailijat kertoivat tauolla vaihtavansa nyt uudet renkaat jo kovasti kuluneiden tilalle, ja odottavat kovasti, mitä tie, jolla on paljon rytminvaihdoksia eikä pinnaltaankaan ole aivan helppo, tuo sitten tullessaan.

44-kilometrinen saattaa vaikuttaa tuloksiinkin vielä melkoisesti, sen verran pienet erot ovat kilpailijoiden kesken. Esapekka Lappi johtaa SM1-luokkaa noin 19 sekunnin turvin ennen Jarkko Nikaraa. Juha Salo on kolmantena, mutta jo noin 46 sekuntia Lapista jääneenä. Lappi saa näin ollen aika lailla varmistellen viimeisen pätkän ajaa, sillä vaikka Nikara onnistuisikin voittamaan kisan, Lappi kuitenkin kuittaa korkeimmat SM-pisteet. Nikara on nimittäin sarjassa "vieraileva kuljettaja".

Joni Nikko on kisassa neljäntenä, mutta eroa johtavaan Lappiin on kertynyt jo 1.44,0. Kari Ali-Rantala on viidentenä eroa kärkeen on jo noin 2.20. Jarkko Hosike sen sijaan on ajamassa hienoa sijoitusta, kuudes sija on tuomassa viidenneksi korkeimpia SM-pisteitä, niitä ei Hosikella vielä ole lainkaan. Toni Tahvanainen on seitsemäntenä.

Riku Tahko on tässä vaiheessa jäänyt kärjestä jo 2.40,0, ja hänen olisi yritettävä nousta sijoituksissa, sillä espoolainen tarvitsee niin paljon SM-pisteitä kuin vain otettavissa on, mikäli mielii kauden päätteeksi SM-pronssimitalin kaulaansa pujottaa. Tilanne Tahkon kannalta tietty täällä Merikarvialla hieman helpottui, kun Ari Vihavainen joutui keskeyttämään. Heidän keskinäinen kisansa pronssista saattaa siten vielä jatkua Keravalla, mikäli molemmat siellä mukana ovat.

Jari Kihlman on kisassa yhdeksäntenä, hollantilainen Kees Burger nautiskelee kovasti, pitää pätkistä valtavasti ja on tyytyväinen omaan ajoonsa, ja sijoitus 10:ntenä tyydyttää miestä kovasti.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 79 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 65 pistettä Viro (R5)
4. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 53 pistettä MäntsMK (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 44 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa