Facebook Twitter Email Pinterest

Joonas Lindroos kaksivetoisten suomenmestari

18.08.2012 / Joonas Lindroos kaksivetoisten suomenmestari

P-sm-merikarvia-lindroos2.jpg

Pasi Kilpeläinen (vas.) ja Joonas Lindroos tuulettivat yhdessä ajetun suomenmestaruuden kunniaksi. Kuva: Marko Mäkinen

Jos on Esapekka Lappi hallinnut SM1-luokkaa, saman on tehnyt kaksivetoisten puolella jämsäläinen Joonas Lindroos. Alkukauden Lindroos vielä osallistui SM3-luokan autolla kisoihin, mutta talven jälkeen auto vaihtui vanhaan tuttuun Hondaan, jolla on jo parin vuoden takaa on saavutettu sekä nuorten että kaksivetoisten suomenmestaruus, ja peräti historiallisesti samana vuonna.
"Päätin vaihtaa luokkaa siksi, että kaksivetoisissa kun saa yleiskilpailun sijoituksista lisäpisteitä, niiden keräämiseen on parempi mahdollisuus isomman kaksivetoluokan autolla kuin pienellä", selvensi Lindroos.

Lindroos on hienonhienosti johtanut sarjaa koko kauden, ja pikku hiljaa venyttänyt piste-eroa kanssakilpailijoihinsa, jotka eivät päästäneet pistejohtajaa mitenkään helpolla. Kaksivetoisissa on aina todella tiukkaa sekuntitaistelua, ja moni kuljettaja pystyisi mitaleita ottamaan.

Tänään Joonas Lindroos ei kuitenkaan voittajana juhlinut. Sarjan ulkopuolisena ajava Marko Mänty hallitsi Merikievari-rallissa voittamalla peräti 28,8 sekunnilla Lindroosin.
"Ihan hyvin tämä päivä on mennyt, lämmittää kovasti kun nelikkoja jää erikoiskokeella taakse", myhäili Mänty.
"Pyörähdettiinkin viimeisellä pätkällä sellaiseen ojaan, siinä ryvetessä meni suunnilleen sellaiset 15 sekkaa. Siitä kun sitten lähdettiin jatkamaan, päätin, että vedetään sitten kaasu pohjassa loppuun asti. Kovempaan en ainakaan minä pysty enää ajamaan."

Ville Hautamäki nappasi tänään toiseksi korkeimmat SM-pisteet ja sijoittui kisassa kolmanneksi. Keravalle kauden viimeiseen kisaan jää hopeamitalin kohtalo, ottajia on useampia.
"Tänään ei pystynyt parempaan. Vikalla pätkällä oli meilläkin tilanteita, sain nimittäin yllättäin puolivälissä jarrutkin kiehumaan. Makasin varmaan liikaa jarrulla, kun tie kääntyi koko ajan ja kiviä oli joka puolella. Sittenhän ne katosi jarrut kokonaan, joten siltä osin kisa oli siinä", kertasi Hautamäki.
"Valitsin myös väärät renkaat vikalle pätkälle, mutta jotainhan oli yritettävä."

Andreas Amberg sijoittui pienemmän kaksivetoluokan autolla neljänneksi ja voitti samalla luokkansa puolellatoista minuutilla. Amberg on napsinut luokassaan pisteitä tasaisen varmasti ja myrskyläläisellä on hyvät mahdollisuudet jopa SM-hopeaan, mikäli Keravalla vielä onnistuu.
"Olen tyytyväinen tähän päivään, vaikka vähän se jäi kaivamaan, ettei saatu Villeä tänään kiinni. Eroa maalissa jäi viitisentoista sekuntia. Pitkä viimeinen pätkä oli tosi haastava, emmekä valitettavasti pystyneet Villen vauhtiin. Tällä autolla emme kyllä parempaan pystyneet, emmekä taida pystyäkään, isomman luokan autot menevät menojaan", kertasi Amberg.

Turkulainen Kalle Pinomäki oli tänäänkin pettynyt mies. Kausi on ollut todella vaikea. Vauhtia ei ole riittänyt kärkitaistoihin mukaan, ja mikä harmittavinta, miehellä ei taida olla tarkkaa käsitystä siitä, mistä se johtuu.
"Tosi pettynyt olen, ja fiilis on ihan maassa. Ajo tuntui koko päivän ihan hyvältä, ja yritys oli hyvä, mutta ei vaan kerkiä. Jätkät ajoivat ihan älyttömän kovaa siellä kärjessä, eikä me oltu lähelläkään missään vaiheessa. Tämä syö miestä", tunnusti Pinomäki, joka oli viime vuonna luokan suomenmestari.

Kaksivetoiset (luokat SM2 ja SM3 yhdessä):
1) Marko Mänty-Joni Mäkelä Kauhajoen UA/TeisUA Honda (SM2, sarjan ulkopuolinen kilpailija) 53.54,7; 2) Joonas Lindroos-Pasi Kilpeläinen ESRC/Espoon UA Honda (SM2) + 28,8; 3) Ville Hautamäki-Ari-Pekka Hautanen Järviseudun UA Honda (SM2) + 51,6; 4) Andreas Amberg-Matti Heikkinen AL Myrskylä/Espoon UA Ford (SM3) + 1.06,4; 5) Kalle Pinomäki-Matti Kaskinen Turun UA Renault (SM2) + 1.30,3; 6) Kristian Kiviniemi-Kirsi Holmberg Parkanon UA/Vääksyn UA Citroën (SM3) + 2.37,0; 7) Sami Korvola-Anssi Vatilo PoKyUA Ford (SM2) + 2.41,8; 8) Risto Immonen-Henri Penttinen Joensuun UA Citroën (SM3) + 3.10,5; 9 Jaro Kinnunen-Tuukka Shemeikka Espoon UA/Lapuan UA Honda (SM2) + 3.14,4; 10) Vesa Lehmussaari-Pertti Helen Padasjoen MU Citroën (SM3) + 3.55,4

SM-PISTETILANNE:
(SM2- ja SM3-luokka yhdessä):
1) Joonas Lindroos (SM2) 163,90 pistettä; 2) Ville Hautamäki (SM2) 121,95; 3) Andreas Amberg (SM3) 119,51; 4) Jaro Kinnunen (SM2) 101,11; 5) Kalle Pinomäki (SM2) 91,14; 6) Jussi Vainionpää (SM2) 67,03; 7) Juho Annala (SM3) 63,14; 8) Ilkka Kariste (SM3) 43,53; 9) Risto Immonen (SM3) 43,17; 10) Henri Haapamäki (SM3) 38,95 pistettä

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa