Facebook Twitter Email Pinterest

Jännittävä päätöskisa alkamassa

15.09.2012 / Jännittävä päätöskisa alkamassa

Ralli SM

Ralli SM -sarjan viimeinen osakisa 2012, Talotekniikka-10 SM-ralli, alkaa kello 9.01 Keravan keskustasta. Eilinen kova myrskyinen tuuli ja sade näyttävät siirtyneen idemmäksi ja aurinko pilkistää upeasti pilvien ja sinisen taivaan lomassa. Lämpötila on noussut jo noin 13 asteeseen, eli aivan loistavalta päivän alku ainakin näyttää.

Rallia voi seurata tietenkin erikoiskokeiden varsilla, mutta myös ralliradiosta, jonka taajuus on 87,6 MHz. Näiden nettisivujen kautta tietenkin myös, tulospalvelua ja kuljettajien kommenttia ynnä muuta kisaan liittyvää.

Rallipaketin, jossa on mm. kartta ja osanottajaluettelo, voi käydä ostamassa Cafe Introsta Paasikivenkatu 4, Kerava; Neste Ali-Keravalta, Alikeravantie 25, Shell Pornaiselta, Kirkkotie 266, Shell Mäntsälästä, Pohjoinen Pikatie 1, SEO Monninkylästä Meijerintie 2, Teboil Järvenpäästä Kinnarinkatu 4, Teboil Kerava Kannistonkatu 1, Teboil Hyrylä, Hyrylänkatu 2 sekä kilpailukeskuksesta Keudatalolta, Keskikatu 3a Kerava.

Esapekka Lappi starttaa numerolla 1. Lappi on jo Merikarvialla varmistanut mestaruutensa, panosta tähän kisaan tuo tietty se, että voittaako mies vielä tämän vuoden viimeisenkin osakisan. Espoolainen Riku Tahko lähtee kakkosena reitille, mutta Merikarvian keskeytyksen aiheuttanut sähkövika piti miehen eilen illalla vielä mietteliäänä, sillä ongelmaan ei ole oikein löytynyt ratkaisua.
"Meillä on nytkin neljä huippu-ukkoa Rikamon Markun johdolla auton kimpussa, ja vielä ei ole vika löytynyt," paljasti Tahko.

Tahkolla piti täällä Keravalla oli tiukka kisa pronssimitalista Ari Vihavaisen kanssa. mutta Vihavainen ei Merikarvian sairauskohtauksen jälkeen sittenkään lääkärien määräyksestä kisaan päässyt osallistumaan. Nyt on Tahkon vain päästävä maaliin asti ja saatava kolme pistettä eli sijoituttava vähintään seitsemänneksi, ja SM-pronssi mitali matkaa Espooseen. Mikko Pajunen on siis tällä hetkellä pisteissä kolmas, 52,5 pisteellä, Tahkolla pisteitä on 50.

Kaikki Keravan lähistöllä oleville tervetuloa Keskikauden ja Paasikivenkadun kulmaukseen seuraamaan lähtöseremonioita. Kuljettajat kokoontuvat sinne jo hyvissä ajoin ennen omaa lähtöaikaansa, joten kuljettajia pääsee helposti jututtamaankin ennen reitille lähtöä.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa