Facebook Twitter Email Pinterest

Hautamäelle SM-hopeaa, Ambergille pronssia

15.09.2012 / Hautamäelle SM-hopeaa, Ambergille pronssia

P-sm-hautamaki-2.jpg

Ville Hautamäki ja kartanlukija Ari-Pekka Hautanen ruiskuttavat jännittävän kisan jälkeen SM-hopean kunniaksi. Hautamäelle se oli jo neljäs hopeinen muun väristen joukossa. Kuva: Marko Mäkinen

Kaksivetoisten SM-taistelussa mestaruus oli jo Merikarvialla, kauden viimeistä edellisessä kisassa varmistunut Joonas Lindroosille, joka kuitenkin lähti kauden päätöskisaan mukaan, mutta pienimmän SM3-luokan kalustolla.
"Nyt ei ollut yleiskisasijoituksella niin väliä mestaruuden kannalta, joten vaihteeksi oltiin tällä liikenteessä", paljasti Lindroos.

Lindroos kuitenkin mestarismiehen tyyliin voitti SM3-luokan ja oli yleiskisassakin neljäs. Vaikka alkukaudella hieman vaikutti siltä, että Lindroos oli pettynyt jouduttuaan vaihtamaan nelikosta kaksivetoiseen, nyt ei pettymyksestä ollut tietoa.
"Ihan tyytyväinen olen tähän kauteen, kyllä mestaruusmitali lämmittää mieltä oikein kunnolla. Kaikin puolin tämäkin oli hieno kisa, tähän oli hyvä päättää kausi."

Järviseudun UA:ta edustava Ville Hautamäki oli jälleen Keravalla nopein kaksivetoisista, mies on aina viihtynyt Keravalla. Hautamäellä oli riittävästi panosta lähteä taistelemaan Keravalle, sillä hopeamitali oli otettavissa. Tähän mies myös pystyi ja vieläpä loistavalla ajolla. Vaikka auton kanssa oli ongelmia pitkin matkaa, maaliin mies kuitenkin lopulta pääsi.
"Jännitin pitkin päivää, että miten mahtaa käydä. Vaihdelaatikko hieman reistaili ja jouduin tosi tarkkaan vaihtamaan. Sitten loppulenkillä tuli vielä jokin sähkövika, mikä meinasi pistää pelin todella tiukalle", kertasi Hautamäki.
"Tuohon tuo auto nyt sammuikin, toivottavasti se lähtee hieman jäähdyttyään uudelleen käyntiin ja päästään maalikorokkeelle asti. Jos ei lähde käyntiin, joudutaan työntöhommiin."

Kuten kaikissa kauden kisoissa erot kaksivetoisissa oli todella pienet. Hautamäen voittomarginaali espoolaiseen Jaro Kinnuseen oli vain 3,5 sekuntia. Kinnunen onnistui kahdelle pätkälle ajamaan pohjat, Kalle Pinomäki ja Jukka Korhonen ylsivät molemmat yhteen.
"Toinen sija on ihan ok, mutta voitto olisi tietty lämmittänyt enemmän. Mulle jäi hyvä fiilis tästä kisasta, sillä omaan ajoon olen oikein tyytyväinen. Kun vielä parilla pätkällä voitin Hautamäenkin, ei muuta voi kuin tyytyväinen olla. Harmillisten kauden teknisten ongelmien vuoksi mitaleille ei ollut tänä vuonna asiaa", jutteli kisan kakkonen Jaro Kinnunen.

Turkulainen Kalle Pinomäki on harmitellut auton huonoa kulkua pitkin kautta. Nyt sentään jotain parannusta oli tapahtunut, mutta vielä on matkaa Pinomäen parhaimpaan vauhtiin.
"Kisan kolmas sija on tietty ihan ok, mutta ei oikein kiva fiilis kaudesta jää, kun tulos on tämä. Ajo on sujunut hyvin, eikä virheitä ole tullut, mutta kunnon tulosta ei olla saatu aikaan. Tämä mietityttää kovasti", kertasi Pinomäki.

Joonas Lindroosin mukaantulo Keravalle SM3-luokkaan tiesi Andreas Ambergille tiukempaa tilannetta. Luokkavoitto olisi ollut tarpeellinen hopeamitalista Hautamäen kanssa taistellessa. Tänään Lindroos otti jälleen luokkavoiton ja myrskyläläinen Amberg taipui kakkoseksi.
"Hieno kausi on ollut. Pronssimitalista olen erittäin onnellinen. Kiva oli tänään nähdä, että kun samanlaisella autolla ajetaan mestari Lindroosin kanssa, aika lailla samoihin aikoihin myös pystyn", jutteli Amberg, joka haaveilee ensi vuonna ulkomailla ajamisesta.
Amberg sijoittui tänään kaksivetoisten yleiskisassa kuudenneksi, edelle ehti vielä Jukka Korhonenkin SM3-luokassa.

P-sm-amberg.jpg

Andreas Amberg antoi kaikkensa, mutta luokkavoitto jäi tällä kertaa saamatta. Kuva: Marko Mäkinen

Kaksivetoisten tuloksia Keravalta:
1) Ville Hautamäki-Ari-Pekka Hautanen JärvisUA Honda 47.12,0; 2) Jaro Kinnunen-Mikael Korhonen EspooUA Honda + 3,5; 3) Kalle Pinomäki-Matti Kaskinen TUA Renault + 26,0; 4) Joonas Lindroos-Pasi Kilpeläinen ESRC/EspooUA + 36,0; 5) Jukka Korhonen-Tapio Suominen NilUA/HyUA Ford + 41,0; 6) Andreas Amberg-Matti Heikkinen AL-Myrskylä/EspooUA Ford + 43,6; 7) Petri Itkonen-Janno Older TerUA Honda + 2.29,4; 8) Vesa Lehmussaari-Pertti Helen PadMU Citroen + 3.40,2; 9) Ilkka Kariste-Janne Kukkonen LahUA/Päij-HUA Ford + 5.48,4

SM-PISTETILANNE OSAKISAN 10/10 JÄLKEEN
1) Joonas Lindroos 184,50 pistettä; 2) Ville Hautamäki 149,20; 3) Andreas Amberg 129,30; 4) Jaro Kinnunen 123,61; 5) Kalle Pinomäki 108,89; 6) Jussi Vainionpää 67,03; 7) Juho Annala 63,14; 8) Ilkka Kariste 54,53; 9) Risto Immonen 43,17; 10) Henri Haapamäki 38,95 pistettä

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa