Facebook Twitter Email Pinterest

Kari Hytönen metsästää SM-mitalia

11.01.2013 / Kari Hytönen metsästää SM-mitalia

Vuodesta 1984 lähtien yhteensä yhdeksässä eri maassa ja noin 300 kilpailussa niin kuljettajana kuin kartanlukijana vauhdista nautiskellut jyväskyläläinen Kari Hytönen, 46, ilmoittautuu etuvetoisella Ford Fiesta R2 -autollaan vuoden 2013 suomenmestaruuden mitalijahtiin.

Ralli SM -sarja käynnistyy tammikuun viimeisenä viikonloppuna Rovaniemellä ajettavasta kansainvälisestä Arctic Lapland Rallista ja seitsemän vaativan osakilpailun jälkeen uuden suomenmestarin sekä himmeämpien mitaleiden haltijoiden nimet 2013 ovat selvillä viimeistään Tampereella syyskuun viimeisenä viikonloppuna ajettavan rallin jälkeen.

Hytönen starttaa nöyrin mielin alkavaan kilpailukauteen, joka aikaisempien vuosien tapaan sisältää myös kiivasta kilvanajoa Keski-Euroopan ralleissa. Huikean pitkän ralliuransa aikana lukuisia luokkavoittoja Suomen, Saksan, Englannin, Italian ja Tsekin ralleista voittanut Hytönen pitää SM-mitalitavoitettaan realistisena.
"Vuonna 2009 voitin V1600-luokan SM-sarjan yhteydessä ajetussa Suomi Cupissa, ja nyt on aika nousta ajamaan SM-mitalista. Vastaani saan mm. kaksivetoisten hallitsevan moninkertaisen Suomen mestari Joonas Lindroosin, formuloissakin ajaneen Juho Annalan sekä Peugeot 208 R2 -autolla ensiesiintymisen Suomen rallipoluilla tekevän Jaro Kinnusen, joten haastetta tavoitteen saavuttamiseksi varmasti riittää. Silti omaa ajoa lähdetään ajamaan ja katsotaan, mihin se sitten riittääkään", realistinen Hytönen analysoi.

"Nyt lauantaina haen kartanlukijani Ada Herrasen kanssa Kouvolan ABC-rallista tuntumaa talviseen ralliautoiluun. Samalla varmistamme, että auto toimii moitteettomasti, kun Napapiirillä käytävää SM-sarjan avausta kohden suuntaamme. Lisähaastetta nyt alkavalle kilpailukaudelle tulee kotijoukoilta, kun perheeseen on maaliskuun alussa syntymässä seuraavan sukupolven ralliautoilija ja näin myös kaksi kisatyttöä saavat seuraa. Kunhan nyt ei vain tulisi Joensuussa ajettavan talvikauden viimeisen SM-rallin aikaan tai muuten tulee kiire ajella Joensuun ja Jyväskylän Keskussairaalan synnytyslaitoksen väliä", Hytönen pohti.
"Ei kuitenkaan ole epäselvää siitä, että lapsen syntymä menee aina rallin edelle."

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa