Facebook Twitter Email Pinterest

Tomi Vilenius tavoittelee SM-mitalia

13.01.2013 / Tomi Vilenius tavoittelee SM-mitalia

Ralliautoilua ajokortti-ikäisestä, vuodesta 1996, lähtien harrastanut toisen polven porvoolainen autourheilija Tomi Vilenius, 34, nousee ajamaan kaksivetoluokan SM-mitalista tammikuun viimeisen viikonloppuna Rovaniemellä käynnistyvässä Ralli SM -sarjassa.

Vilenius ja hänen pitkäaikainen kartanlukija Sami Ryynänen haastavat niin itsensä kuin sarjan muut kivenkovat kanssakilpailijat. Kilpurina heillä on etuvetoinen Renault Clio R3 ja yhteisenä unelmana SM-mitalin lisäksi elokuisessa Suomen MM-rallissa kilpaileminen.
Siviilissä autoalan yrittäjänä häärivä Tomi Vilenius on pitkän autourheilu-uransa saavuttanut mm. useita luokkavoittoja, aluemestaruuksia, nuorten vuoden 2002 SM-sarjan viidennen sijan ja kolmannen sijan vuoden 2008 Suomen MM-rallin kaksivetoluokassa. Matkan varrelle on sattunut paljon ylä- ja alamäkiä ja hän on jopa muutamaan otteeseen ehtinyt vauhtiharrastuksensa lopettamaankin, mutta aina veri on vetänyt takaisin ratin taakse.

Alkavalta SM-sarjalta porvoolaiset autourheilijat odottavat paljon.
"Tiedämme, ettemme enää ole poikasia emmekä matkalle maailmalle, mutta silti tavoitteet ovat SM-mitaleilla. Aina kun olen ratin taakse istunut, olen kolmen nopeimman joukkoon vauhtiani sovittanut eikä tästä tavoitteesta ole syytä tinkiä", Vilenius kertoo.
"Nöyrin mutta silti toiveikkain mielin tulevaan kilpailukauteen starttaamme. Jotta yltäisimme tavoitteisiimme, olemme hankkineet erittäin kilpailukykyisen Renault Clio R3 -auton. Kyseisellä automallilla turkulainen Kalle Pinomäki on aikaisemmin SM-sarjassa saavuttanut menestystä, joten tiedämme, ettemme ainakaan autossa tasoitusta anna."

Ralli SM on suomalaisen autourheilun huippusarja, joka nauttii myös suurta kansainvälistä suosiota. Seitsemän osakilpailun mittaisessa sarjassa ajetaan kolme kovaa rallia talvella ja neljä kesällä. Mestariksi kruunataan se kuljettaja, joka on kerännyt eniten pisteitä näistä osakilpailuista.

Tammikuun toisena lauantaina Kouvolassa ajettu ABC-ralli oli Vileniuksen ja Ryynäsen debyyttikilpailu Renault Clio R3 -ralliauton ratissa. Ensimmäisen 14,50 erikoiskoekilometrin mittaiselle pikataipaleelle porvoolaiset kellottivat yleisen kaksivetoluokan toiseksi nopeimman ajan ja kaikki näytti hyvältä, kunnes siirtymätaipaleella toiselle koitokselle voimansiirtomurheet katkaisivat matkanteon.
"Keskeytyksen pettymyksestä huolimatta oli hyvä, että vika ilmaantui testirallissa eikä kahden viikon päästä Napapiirillä ajettavassa SM-sarjan avauksessa. Nyt korjataan auto kuntoon ja aloitetaan keskittyminen Tunturirallin 10 erikoiskokeeseen ja noin 250 erikoiskoekilometrin arktiseen koitokseen."

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa