Facebook Twitter Email Pinterest

Citroën ja Ralli SM yhteistyöhön

25.01.2013 /

Ralli SM -sarja ja rallimaailman kestomenestyjä Citroënin maahantuojan Auto-Bon Oy ovat solmineet sarjaa koskevan yhteistyösopimuksen.

Tammikuun lopulta aina syyskuun loppuun ajettava, seitsemän osakilpailua käsittävä Ralli SM saa kumppanikseen autourheiluun vahvasti sitoutuneen brändin.
"Citroënin saavutukset autourheilun saralla ovat kiistattomat ja uskomme, että heidän mukaantulonsa tukee Ralli SM -sarjaa ja vahvistaa samalla sarjan tunnettuutta", arvioi Ralli SM -sarjan promoottori Kai Tarkiainen.

Citroën on vahvasti mukana MM-sarjan WRC1-kärkiluokan lisäksi rallin alemmilla sarjatasoilla, erityisesti nykyaikaisten, FIA:n R-luokitusten mukaisten Citroën C2 R2 ja DS3 R3T -malliensa kautta ­- joita molempia nähdään myös Ralli SM -sarjassa.

Citroënin suomalainen maahantuoja Auto-Bon Oy toimii Neste Oil Rallin autoyhteistyökumppanina ja näkee Ralli SM -sarjan luontevana jatkeena kumppanuudelle.

"Ralli on osa Citroënin globaalia markkinointistrategiaa ja näkyvyyttä. Citroën on mukana rallin MM-sarjassa suoraan autonvalmistajana, joten kaikki ralliteillä kerätty kokemus saadaan myös kuluttajien hyödyksi osana tuotekehitystämme. Neste Oil Rallin autoyhteistyökumppanina meistä on luonnollista olla mukana myös Ralli SM-sarjassa, joka on jo vuosia ollut uusien MM- ja muiden kansainvälisten rallisarjojen suomalaismenestyjien ´korkeakoulu´ tiellä ammattilaisuuteen", kiteyttää sopimuksen taustaa Citroënin maahantuojan Auto-Bon Oy:n myyntijohtaja Klaus Pohjala.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa