Facebook Twitter Email Pinterest

Citroën ja Ralli SM yhteistyöhön

25.01.2013 / Citroën ja Ralli SM yhteistyöhön

Ralli SM -sarja ja rallimaailman kestomenestyjä Citroënin maahantuojan Auto-Bon Oy ovat solmineet sarjaa koskevan yhteistyösopimuksen.

Tammikuun lopulta aina syyskuun loppuun ajettava, seitsemän osakilpailua käsittävä Ralli SM saa kumppanikseen autourheiluun vahvasti sitoutuneen brändin.
"Citroënin saavutukset autourheilun saralla ovat kiistattomat ja uskomme, että heidän mukaantulonsa tukee Ralli SM -sarjaa ja vahvistaa samalla sarjan tunnettuutta", arvioi Ralli SM -sarjan promoottori Kai Tarkiainen.

Citroën on vahvasti mukana MM-sarjan WRC1-kärkiluokan lisäksi rallin alemmilla sarjatasoilla, erityisesti nykyaikaisten, FIA:n R-luokitusten mukaisten Citroën C2 R2 ja DS3 R3T -malliensa kautta ­- joita molempia nähdään myös Ralli SM -sarjassa.

Citroënin suomalainen maahantuoja Auto-Bon Oy toimii Neste Oil Rallin autoyhteistyökumppanina ja näkee Ralli SM -sarjan luontevana jatkeena kumppanuudelle.

"Ralli on osa Citroënin globaalia markkinointistrategiaa ja näkyvyyttä. Citroën on mukana rallin MM-sarjassa suoraan autonvalmistajana, joten kaikki ralliteillä kerätty kokemus saadaan myös kuluttajien hyödyksi osana tuotekehitystämme. Neste Oil Rallin autoyhteistyökumppanina meistä on luonnollista olla mukana myös Ralli SM-sarjassa, joka on jo vuosia ollut uusien MM- ja muiden kansainvälisten rallisarjojen suomalaismenestyjien ´korkeakoulu´ tiellä ammattilaisuuteen", kiteyttää sopimuksen taustaa Citroënin maahantuojan Auto-Bon Oy:n myyntijohtaja Klaus Pohjala.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 80 pistettä Viro (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 71 pistettä MäntsMK (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 56 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa