Facebook Twitter Email Pinterest

Rengasvalmistajat mukaan Ralli SM -sarjaan

25.01.2013 / Rengasvalmistajat mukaan Ralli SM -sarjaan

Rallimaailman vahvat rengasbrändit ovat lähteneet mukaan yhteistyöhön Ralli SM -sarjan kanssa. DMack Tyres, Michelin ja Pirelli ovat yhteistuumin mukana tukemassa sarjaa ja sen tekemää julkisuustyötä kotimaisen autourheilun parissa.

- Rengasvalmistajien yhteinen lähestyminen on juuri sellaista kumppanuutta, jota Ralli SM kaipaa. Me kaikki haluamme nauttia tästä vauhdikkaasta lajista ja sen tarjoamista hienoista hetkistä kukin omalla tavallamme. Tällainen yhteistyö mahdollistaa toiminnan kehittämisen ja lajin tuomisen yhä laajempien kansanjoukkojen tietouteen, toteaa sarjapromoottori Kai Tarkiainen AKK Sports Oy:stä.

- Ralli SM on meille hieno mahdollisuus laajentaa FIA:n rallin MM-sarjassa tekemäämme työtä kansalliselle tasolle, sanoo DMack Tyresin toimitusjohtaja Dick Cormack.

Ranskalaisen, rallin MM-sarjassakin yhdessä DMack Tyresin kanssa mukana olevan Michelinin maahantuojan, Oy Seba-Team Ab:n, toimitusjohtaja Sebastian Lindholm on samoilla linjoilla.

- Michelin haluaa olla mukana kehittämässä Ralli SM -sarjaa. Yhteinen tavoitteemme on saada sarjalle lisää näkyvyyttä ja kiinnostavuutta, sekä sen myötä lisää kilpailijoita, toteaa Lindholm.

Perinteinen rallirengasmerkki Pirelli on myös mukana Ralli SM -sarjassa. Pirellin Skandinavian ja Baltian moottoriurheilutoiminnoista vastaava Risto Laine toteaa, että päätös sopi hyvin yhtiön politiikkaan.

- Haluamme olla varmistamassa sarjojen jatkuvuutta, olkoon kyse sitten SM-sarjasta tai F-Cupista. Haluamme tukea lajia mahdollisimman laajalla rintamalla. Sarjoissa on paljon harrastajia, tätä kautta toimenpiteemme koituvat koko ison joukon eduksi, sanoo Laine.

Ralli SM -sarja alkaa Rovaniemellä 25.-26.1. ajettavasta Arctic Lapland Rallysta, johon on ilmoittautunut 122 kilpailijaparia.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa