Facebook Twitter Email Pinterest

Rengasvalmistajat mukaan Ralli SM -sarjaan

25.01.2013 /

Rallimaailman vahvat rengasbrändit ovat lähteneet mukaan yhteistyöhön Ralli SM -sarjan kanssa. DMack Tyres, Michelin ja Pirelli ovat yhteistuumin mukana tukemassa sarjaa ja sen tekemää julkisuustyötä kotimaisen autourheilun parissa.

- Rengasvalmistajien yhteinen lähestyminen on juuri sellaista kumppanuutta, jota Ralli SM kaipaa. Me kaikki haluamme nauttia tästä vauhdikkaasta lajista ja sen tarjoamista hienoista hetkistä kukin omalla tavallamme. Tällainen yhteistyö mahdollistaa toiminnan kehittämisen ja lajin tuomisen yhä laajempien kansanjoukkojen tietouteen, toteaa sarjapromoottori Kai Tarkiainen AKK Sports Oy:stä.

- Ralli SM on meille hieno mahdollisuus laajentaa FIA:n rallin MM-sarjassa tekemäämme työtä kansalliselle tasolle, sanoo DMack Tyresin toimitusjohtaja Dick Cormack.

Ranskalaisen, rallin MM-sarjassakin yhdessä DMack Tyresin kanssa mukana olevan Michelinin maahantuojan, Oy Seba-Team Ab:n, toimitusjohtaja Sebastian Lindholm on samoilla linjoilla.

- Michelin haluaa olla mukana kehittämässä Ralli SM -sarjaa. Yhteinen tavoitteemme on saada sarjalle lisää näkyvyyttä ja kiinnostavuutta, sekä sen myötä lisää kilpailijoita, toteaa Lindholm.

Perinteinen rallirengasmerkki Pirelli on myös mukana Ralli SM -sarjassa. Pirellin Skandinavian ja Baltian moottoriurheilutoiminnoista vastaava Risto Laine toteaa, että päätös sopi hyvin yhtiön politiikkaan.

- Haluamme olla varmistamassa sarjojen jatkuvuutta, olkoon kyse sitten SM-sarjasta tai F-Cupista. Haluamme tukea lajia mahdollisimman laajalla rintamalla. Sarjoissa on paljon harrastajia, tätä kautta toimenpiteemme koituvat koko ison joukon eduksi, sanoo Laine.

Ralli SM -sarja alkaa Rovaniemellä 25.-26.1. ajettavasta Arctic Lapland Rallysta, johon on ilmoittautunut 122 kilpailijaparia.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 74 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 72 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 72 pistettä MäntsMK (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 56 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Ville Mannisenmäki 43 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa