Facebook Twitter Email Pinterest

Rengasvalmistajat mukaan Ralli SM -sarjaan

25.01.2013 /

Rallimaailman vahvat rengasbrändit ovat lähteneet mukaan yhteistyöhön Ralli SM -sarjan kanssa. DMack Tyres, Michelin ja Pirelli ovat yhteistuumin mukana tukemassa sarjaa ja sen tekemää julkisuustyötä kotimaisen autourheilun parissa.

- Rengasvalmistajien yhteinen lähestyminen on juuri sellaista kumppanuutta, jota Ralli SM kaipaa. Me kaikki haluamme nauttia tästä vauhdikkaasta lajista ja sen tarjoamista hienoista hetkistä kukin omalla tavallamme. Tällainen yhteistyö mahdollistaa toiminnan kehittämisen ja lajin tuomisen yhä laajempien kansanjoukkojen tietouteen, toteaa sarjapromoottori Kai Tarkiainen AKK Sports Oy:stä.

- Ralli SM on meille hieno mahdollisuus laajentaa FIA:n rallin MM-sarjassa tekemäämme työtä kansalliselle tasolle, sanoo DMack Tyresin toimitusjohtaja Dick Cormack.

Ranskalaisen, rallin MM-sarjassakin yhdessä DMack Tyresin kanssa mukana olevan Michelinin maahantuojan, Oy Seba-Team Ab:n, toimitusjohtaja Sebastian Lindholm on samoilla linjoilla.

- Michelin haluaa olla mukana kehittämässä Ralli SM -sarjaa. Yhteinen tavoitteemme on saada sarjalle lisää näkyvyyttä ja kiinnostavuutta, sekä sen myötä lisää kilpailijoita, toteaa Lindholm.

Perinteinen rallirengasmerkki Pirelli on myös mukana Ralli SM -sarjassa. Pirellin Skandinavian ja Baltian moottoriurheilutoiminnoista vastaava Risto Laine toteaa, että päätös sopi hyvin yhtiön politiikkaan.

- Haluamme olla varmistamassa sarjojen jatkuvuutta, olkoon kyse sitten SM-sarjasta tai F-Cupista. Haluamme tukea lajia mahdollisimman laajalla rintamalla. Sarjoissa on paljon harrastajia, tätä kautta toimenpiteemme koituvat koko ison joukon eduksi, sanoo Laine.

Ralli SM -sarja alkaa Rovaniemellä 25.-26.1. ajettavasta Arctic Lapland Rallysta, johon on ilmoittautunut 122 kilpailijaparia.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Jani Salo 88 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Juuso Metsälä / Matti Kangas 37 pistettä KeurUA (R5)
4. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 37 pistettä MäntsMK (R5)
5. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 36 pistettä SaarUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa