Facebook Twitter Email Pinterest

SM2-luokassa huomenna tiukka vääntö

25.01.2013 / SM2-luokassa huomenna tiukka vääntö

p-arctic1-manty.jpg

Kaksivetoisten SM2-luokassa yhdeksästä lähteneestä kuljettajasta kisassa on enää kuusi mukana. Kakkoserikoiskokeella erityisesti tämän luokan kuljettajat joutuivat tilanteeseen, jossa yrittävät päästä tien yli ilmaantuneen tuki yli ilman vaurioita. Kaikki eivät onnistuneet. Kahden erikoiskokeen jälkeen tauolle tulleet kuljettajat tuskittelivat, kun mitään ei ollut tehtävissä.
"Osuin ihan täydessä vauhdissa siihen tukkiin, mitään en ehtinyt tehdä. Pyörät sojottavat nyt mihin sattuu, ja auto on ihan kamala ajettava", kertasi Tomi Vilenius, joka sitten joutuikin keskeyttämään.

Myöhemmin selvisi, että joku alkupään kilpailijoista oli osunut lumipenkan sisässä olevaan tukkikasaan, josta yksi tukki oli irronnut ja siirtynyt poikittain tielle. Huonoa tuuria oli, että paikalle osuivat juuri nämä pienemmät ralliautot.

Oululainen Jussi Vainionpää oli ykkösellä luokan nopein, mutta osui kakkosella ko. tukkiin, mikä pudotti miehen puolisen minuuttia kärkeen nousseen Marko Männyn taakse. Suuria vaurioita ei ilmeisesti Vainionpään autoon sitten tullut, sillä kolmosella mies ajoi 20 sekuntia Mäntyä kiinni. Ihan helppoa kisa ei Männylläkään ollut, sillä auto alkoi käydä huonosti.
"Yhtäkkiä auto vain lakkasi käymästä ja vauhti hiipui. Ajoin sivuun ja auto sammui penkkaan osuessa. Kun starttasin uudestaan, se lähtikin taas ihan kunnolla käymään, ja siitä me sitten jatkettiin kisaa. Seuraavalla pätkällä kävi tilanne, mutta silloin tajusin sammuttaa suoralla auton avaimesta ja startata uudestaan, joten ei hävitty oikeastaan mitään", kertasi Mänty.
"Toivottavasti vika tähän nyt löytyy huollossa ennen yötaukoa."

Männyn käyntihäiriöiden Jussi Vainionpää onnistui kaventamaan eroa Mäntyyn. Viiden erikoiskokeen jälkeen eroa on enää vain 6,6 sekuntia.
"Kolmosella hieman ulkoiltiin, mutta nelonen tuli hyvin ja viidennellä vähän voitettiin. Huomenna yritetään sitten jättää Mänty taakse. Kova päivä on tulossa huomisesta", tilitti Vainionpää.

Viidentenä SM2-luokassa yötauolle lähtevä Henri Kolsi on suoriutunut hyvin ensimmäisestä yleisen luokan SM-kisasta, kunnes neljännellä erikoiskokeella sattui ulosajo.
"Lumipöllystä johtuen ajoin ulos. En osannut oikein arvioida jarrutusmatkaa ja ulos mentiin. Jäätiin aika paljon, mutta yritetään huomenna kuitenkin tehdä hyviä pätkäaikoja edes. Sijoitushan on hyvä jos vain maaliin tullaan, kun on enää näin vähän autoja mukana."

Kolsin ulosajon myötä tuloksissa hänen edelleen nousivat Kimmo Vainio ja Kimmo Linden, jotka ovat tasa-ajalla sijoilla 3 ja 4. Eroa kärkeen on kuitenkin jo lähes kuusi minuuttia. Pekka Vihma on kuudentena, eroa kärkeen on kertynyt jo yli kahdeksan minuuttia.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 80 pistettä Viro (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 71 pistettä MäntsMK (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 56 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa