Facebook Twitter Email Pinterest

Teemu Asunmaalla uusi haaste edessä

26.01.2013 /

Vuoden 2011 junioreiden suomenmestari alavutelainen Teemu Asunmaa, 25, nousee kilpailukaudella
2013 ajamaan rallin SM-mitalista. Vuodesta 2005 lähtien ralliautoilua aktiivisesti harrastaneella Asunmaalla
ja hänen kartanlukija Tomi Itkosella on edessään seitsemän osakilpailun mittainen SM-sarja ja tavoitteena olla syyskuun viimeisen osakilpailun jälkeen kuuden kärkikuljettajan joukossa.

Takavetoisen BMW-ralliauton turboahdettuun nelivetoiseen Subaru Impreza WRX STi -kilpuriin vaihtaneen Asunmaa Racingin urakka alkoi nyt viikonloppuna Rovaniemellä ajettavassa kaksipäiväisessä Arctic Lapland Rallissa. 10 erikoiskoetta ja noin 250 vaativaa erikoiskoekilometriä tarjoaa Asunmaalle runsaasti kokemusta sekä erinomaiset mahdollisuudet näyttää taitonsa uuden kilpa-auton ratissa.
"Alun perin minun piti jatkaa kilpailemista Suomi Cupissa, mutta kun avautui mahdollisuus kilpailla turboahdetulla nelivetoisella autolla, päätöstä ei ollut vaikea tehdä. Lisäksi kun yhteistyökumppanit näyttivät projektille vihreää valoa, tässä sitä nyt ollaan ja mitataan vauhtia SM-sarjan kärkikuljettajia vastaan", Asunmaa kertoo.

"Koska auto on minulle uusi ja testikilometrejä vähäisesti takana, ei realistisesti Tunturirallin tavoitteita voida asettaa ihan kirkkaimpaan kärkeen, mutta tyytyväinen olen, mikäli lopputuloksissa olemme kymmenen nopeimman joukossa ja saan sitä kautta kauden avauksesta mukavasti SM-pisteitä. Tiestö on erinomaisessa rallikunnossa ja tulossa on huikea arktinen seikkailu", Asunmaa jatkaa.

Arctic Lapland Rallissa Teemun ja Tomin lähtöpaikka on 25. Asunmaalle SM-sarjan kannalta vauhdin parhaimpana mittarina toimii mm. ralliautoilun seitsenkertainen suomenmestari Juha Salo sekä lukuisat muut aikaisemmat SM-mitalistit. SM-sarjan lisäksi Asunmaa Racing kilpailee valikoidusti muissa kansallisissa ja kansainvälisissä ralleissa.

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 86 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 85 pistettä NHD (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 79 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 63 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Ville Mannisenmäki 43 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa