Facebook Twitter Email Pinterest

Jussi Tiippanan tavoitteena SM-mitali

26.01.2013 /

Rautjärveläinen ralliautoilija Jussi Tiippana starttaa perjantaina uuteen kauteen rallin SM-sarjassa. Rovaniemen seudulla järjestettävä sarjan avausosakilpailussa ajetaan perjantaina viisi erikoiskoetta ja lauantaina toiset viisi. Erikoiskoekilometrejä kertyy kahden päivän aikana yli 240.

Tiippana ennakoi, että rallin todelliset ratkaisuhetket ovat lauantaina, jolloin ajetaan muun muassa rallin päättävä 48 kilometrin mittainen erikoiskoe.

Rallista jaetaan 1,5-kertaiset sarjapisteet, joten sijoituksilla on erityisen suuri merkitys koko kautta ajatellen.
"Tunturiralli on ollut perinteisesti vaativa kisa, joten ihan ensimmäinen tavoite on päästä maaliin mahdollisimman hyvällä sijalla. Kovaa pitää ajaa, jos aikoo täällä pärjätä", Tiippana arvioi ennen kilpailua.

Tiippana tavoitteena on kauden päätteeksi pokata SM-mitali. Sarjan vahvin ennakkosuosikki on moninkertainen rallin Suomen mestari Juha Salo.

"Tavoite on, että pystyn ajamaan kilpaa mestaruudesta Saloa ja muita vastaan. Jos kuljettaja on yhtä hyvässä vireessä kuin viime kauden lopulla, tavoite on realistinen."

"Tässä kisassa ei vielä pystytä haastamaan Saloa, sillä meillä ei ole näiltä teiltä juuri kokemusta, mutta jo seuraavassa osakilpailussa Mikkelissä se pitäisi pystyä tekemään."

Tiippanan auto, Mitsubishi Lancer Evo 9, on saanut tälle kaudelle uuden Reigerin alustan. Huollosta vastaa Kymen Septech Oy.

"Auto toimii todella hyvin ja koneessa tuntuu olevan voimaa. Auton suhteen on luottavainen olo, joten paketti on kunnossa."

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Jani Salo 88 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Juuso Metsälä / Matti Kangas 37 pistettä KeurUA (R5)
4. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 37 pistettä MäntsMK (R5)
5. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 36 pistettä SaarUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa