Facebook Twitter Email Pinterest

Mikkelissä Raviradalla vauhdin hurmaa

09.02.2013 / Mikkelissä Raviradalla vauhdin hurmaa

p-akk2-vihavainen.jpg

Mäntyharjulainen Ari Vihavainen pistänee Rovaniemellä sarjan avauskisan voittaneen Juha Salon koville Mikkelin SM Vaakuna Rallissa. Kuva: Marko Mäkinen/2012

Rallin yleisöerikoiskoe Mikkelin raviradalla tarjoaa rallin avauspäivänä perjantaina helmikuun 22. päivänä oheistapahtumineen näkemistä ja tekemistä koko perheelle. Tänä vuonna raviradan yleisöerikoiskoe ajetaan Suomen ja jopa koko Euroopan mittapuussa harvinaisella radalla: ralliautot ajavat kaksi kierrosta ovaalinmuotoista rataa parilähtönä.
"Tänä vuonna haluttiin kokeilla jotakin uutta eikä tällaista rataa ole taidettu rallissa ajaa oikein missään. Autot lähtevät samaan aikaan radalle, mutta puolen kierroksen välimatkoilla, joten radalla on varmasti säpinää", kertovat raviradan erikoiskokeen suunnittelusta vastaavat Timo Viskari ja Jari Outinen.

Tule ajoissa paikalle, näe parhailta paikoilta!

Raviradan yleisöerikoiskoe sopii koko perheelle, sillä rallia voi seurata joko ulkona tai lämpimästä sisätilakatsomosta.
Lisäksi tarjolla ovat kattavat buffet-palvelut, rallin tuloksia voi seurata kätevästi tulosnäytöiltä ja kuulutus kertoo, miten ralli etenee. Raviradalle kannattaa saapua hyvissä ajoin, sillä crosskart-autojen näytöskilpailu alkaa jo kello 17. Lisäksi kannattaa muistaa, että jäähallin remontin vuoksi osa parkkipaikoista on pois käytöstä.

Mikkelin SM Vaakuna Rallissa nähdään vauhdikasta menoa, kun crosskart-kuljettajat ottavat toisistaan mittaa raviradalla. Luvassa on todella mielenkiintoinen näytöskilpailu, sillä vain viikon päästä Vaakuna Rallista alkaa kauan odotettu valtakunnallinen crosskart-sarja eli Finnish Crosskart Challenge. Mikkelin raviradalla nähdään yhteensä 12 autoa, jotka ajavat neljän auton lähtöjä noin puolentoista tunnin ajan.
Liput yleisöerikoiskokeelle maksavat 10 euroa / henkilö, alle 10-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi.


Rallitähdet kotimaisessa sarjassa

Ensimmäinen crosskart-sarjan osakilpailu ajetaan Lopella Saukkolan EK:lla 3. maaliskuuta ja mukana nähdään kuljettajia aina maailman huipulta asti. Rallin MM-sarjasta tuttujen Mikko Hirvosen ja Jarmo Lehtisen sekä MotoGP:ssä kilpailevan Mika Kallion osallistuminen sarjaan tuo lisäväriä huippunopealla kalustolla ajettavaan monipuoliseen sarjaan. Kisoista on tulossa todella tasaisia, sillä autot ovat täysin identtisiä ja auton säätäminenkin on tarkoin rajattua, joten kuljettajien ajotaidot ratkaisevat.

Autot ovat täysin identtisiä ja auton säätäminenkin on tarkoin rajattua, joten kuljettajien ajotaidot ratkaisevat. Autoissa on 150 hevosvoimaa, mutta painoa vain reilut 300 kiloa. Ärhäkät autot kiihtyvät nollasta sataan vain 3,5 sekunnissa.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa