Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo nousi kärkeen

23.02.2013 / Juha Salo nousi kärkeen

SM Vaakuna-Ralli sai heti aamun ensimmäisellä erikoiskokeella uuden nimen johtoon, kun Juha Salo ajoi pohjat 21,40 kilometrin mittaisella erikoiskokeelle 3.
"Joo, nyt on hyvä tilanne. Toivottavasti tiimipäällikkö nyt sitten jäädyttää tilanteen", heitti Salo vitsiä huoltoon tullessaan.

Joni Nikko hävisi 3,2 sekuntia ja nousi samalla kisan kakkoseksi. Ari Vihavainen ei vielä päässyt täyteen vauhtiinsa, mutta oli pätkän kolmas, seitsemän sekuntia Saloa hitaampana.
"Taitaa vielä eiliset sössimiset painaneet, en oikein päässyt kunnon vauhtiin kolmosella. Mutta tästä eteenpäin kiristetään", lupasi Vihavainen.
Jari Ketomaa oli johdossa eilisten kahden pätkän jälkeen, mutta kolmosella tuli ongelmia. Ketomaa tökkäsi hankeen ja joutui pian sen jälkeen pysähtymään ja puhdistamaan jäähdyttimen. Aikaa meni 1.34,2 sekuntia enemmän kuin Salolla.

SM2-luokan johdossa kolmen erikoiskokeen jälkeen on Marko Mänty 10 sekunnilla ennen Veli-Pekka Karttusta. Jussi Vainionpää on noussut kolmanneksi.

SM3-luokan kärjessä Jukka Korhonen veti 4,4 sekunnin eron Jaro Kinnuseen, joka harmitteli jarrujen häviämistä kesken pätkän.
"Ei taida mitään teknistä vikaa olla, luulen, että itse poltin jarrut, liikaa yritin sitoa", paljasti Kinnunen. Kalle Pinomäki on lukan kolmas 27,6 sekuntia kärjestä. Joonas Lindroos putosi peräti kuudenneksi ek:lla 3.
"Vaihdekeppi meni poikki vain 1-2 kilometriä lähdöstä. Nelonen jäi silloin päälle, ja olisi tarvittu välillä vähän muitakin vaihteita", manasi Lindroos.

Parhaillaan kilpailijat ovat ek:lla 4. Sieltä ralliradion kautta kuuluu, että Vihavaisella on auton kanssa ongelmia.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa