Facebook Twitter Email Pinterest

Olli Lahdella vaikea kilpailu Mikkelissä

25.02.2013 / Olli Lahdella vaikea kilpailu Mikkelissä

Olli Lahti Mikkelin SM-ralli.jpg

SM-sarjan viidennellä sijalla tammikuussa käynnistänyt Olli Lahti oli myös kauden toisen osakilpailun alkumatkan ajan kiinni hyvässä sijoituksessa. Nokialainen oli kaksipäiväisen Mikkelin SM Vaakuna-Rallin avauspäivän jälkeen SM3-luokassa viidentenä.

Sen jälkeen Lahden sijoitus heikkeni ajovirheen ja spinnauksen takia. Aivan rallin lopulla SM-sarjan tulokas joutui muiden kärkiryhmän kuljettajien kanssa sumaan ja menetti aikaa minuuttitolkulla kilpakumppanin ralliauton tukittua tien.
"Kolmannella erikoiskokeella keula osui penkkaan ja pyörähdin. Hävisin sillä pätkällä kärjelle minuutin verran ja sijoitus putosi kympin kärjen ulkopuolelle", Olli Lahti kertoi.

"Sen jälkeen ei ollut kunnon ajofiilistä seuraavilla pätkillä. Päätin vain ajaa maaliin ja kerätä kokemusta sekä muutaman SM-pisteen."

"Viimeisen erikoiskokeen alkupäässä jouduin usean ralliauton sumaan, kun yksi auto oli jumissa kapeassa kohdassa. Voimansiirtovian takia auto oli täysin jumissa, eikä sitä saatu siirrettyä sivuun kuin vasta yli 10 miehen voimin", Lahti jatkoi.

Koko SM3-luokan kärkiryhmä putosi lopputuloksissa häntäpäähän, koska rallin sääntöjen mukaan kilpailijalle ei voida myöntää aikahyvitystä, jos edellä ajanut kanssakilpailija on aiheuttanut suman erikoiskokeella.

Citroën C2R2 -autolla kilpaileva Olli Lahti ja kartanlukija Tero Aspegren sijoittuivat lopulta luokassaan sijalle 12. Lahti kirjasi kuitenkin kuusi SM-pistettä. Lahden SM-sarjasijoitus putosi viidenneltä sijalta kahdeksanneksi, mutta kokonaisuudessaan sarjatilanne tiivistyi kympin kärjessä.

Ralli SM -sarja jatkuu Joensuussa 9. maaliskuuta.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa