Facebook Twitter Email Pinterest

Juho Annalan ensimmäinen rallin SM-osakisavoitto

25.02.2013 / Juho Annalan ensimmäinen rallin SM-osakisavoitto

juhoannala-mikkeli2013c.jpg

Mikkelissä ajetussa Ralli SM -sarjan toisessa osakilpailussa nähtiin episodi, josta ei draamaa puuttunut. SM3-luokan voittokamppailu oli jo huipentumassa Jaro Kinnusen voitonjuhliin, kunnes
viimeisellä pikataipaleella kohtalo puuttui peliin ja nosti kuudentena olleen Juho Annalan luokkavoittajaksi sekä täysien SM-pisteiden saajaksi.
Näin Annalan ja kartanlukija Tuukka Shemeikan ensimmäisen erikoiskokeen tekniikkavian aiheuttama rankka aikatappio kääntyi yllätysvoittoon, jota lapualainen ei tahtonut uskoa ennen kuin kilpailun viralliset tulokset oli julkistettu.

Viimeisen pikataipaleen hässäkkä sai alkunsa, kun kaksivetoluokan kärkikuljettajien eteen lähtenyt SM1-luokan kanssakilpailija jäi voimansiirron jumiutumisen seurauksena tukoksi tieosuudelle, jossa ei ollut ohitusmahdollisuuksia. Koska kilpailijoita lähetettiin erikoiskokeelle minuutin välein ja ennen kuin tulppana ollut auto saatiin siirrettyä, viisi SM3-luokan kärkikuljettajaa jumiutui odottelemaan tien vapautumista.
Annala ja toiseksi tullut Samuli Vuorisalo sekä pronssimies Matias Kauppinen olivat ensimmäiset, jotka eivät sumasta kärsineet ja siten valloittivat palkintokorokkeen ensimmäiset sijat.

Annala oli kuin puulla päähän lyöty ja piti voittoaan suuremman luokan vitsinä. Samalla hän tunsi suurta sympatiaa intensiivistä taistelua SM-voitosta ajaneita kuljettajia kohtaan.
"Ralli alkoi jarruja vaivanneella teknisellä murheella, ja kaksi ensimmäistä pikataivalta ajoimme käytännössä moottorijarrun varassa. Yötauon jälkeen lähdimme korjatulla autolla 50 sekunnin takaa-ajoasemasta ja sijalta 12 ajamaan eroa kiinni. Kolme pikataivalta myöhemmin olimme
nousseet kuudennelle sijalle ja hampaat irvessä taistelimme viimeiselle pikataipaleelle SM3-luokan pohja-ajan, joka suman siivittämänä nosti meidät lopulta 9,7 sekunnin voittoon, Annala kertasi kilpailupäivän tapahtumia.

"Rallikilpailun sääntö sanoo, että koska kyseessä ei ollut vaaratilanne vaan puhdas kilpailutilanne, sumaan juuttuneet kuljettajat eivät saaneet aikahyvitystä. Vaikka voitto ja täydet SM-pisteet kelpaavat meille, samalla harmittaa kun tähän tilanteeseen ei päästy ajamalla. Tiedän tarkalleen, mitkä ovat kanssakilpailijoideni tunnelmat ja se kyllä sumensi meidän juhlatunnelmia. Olisin voiton ehdottomasti suonut kilpailun nopeimmalle eli Jaro Kinnuselle, mutta säännöt ovat sääntöjä ja
moottoriurheilussa voi sattua mitä vain. Tämä tulos kuitenkin tarkoittaa sitä, että olemme nyt SM3-luokan toisella sijalla eli mollivoittoisesti sujuneen avausosakilpailun jälkeen takaisin kiinni tavoitteessamme, Annala jatkaa.

Ralliautoilun SM-sarjan kolmas ja samalla talvikauden viimeinen osakilpailu ajetaan jo vajaan kahden viikon päästä Joensuussa.
(teksti ja kuva: Jani Kekoni)

Lopputulokset SM Vaakuna ralli 23.2.2013: SM3 Kaksiveto-R luokka
1. Juho Annala & Tuukka Shemeikka, Citroën C2 R2, 1:03:56,3
2. Samuli Vuorisalo & Eetu-Pekka Hellsten, Ford Fiesta R2, +9,7sek
3. Matias Kauppinen & Jonne Halttunen, Citroën C2 R2, +35,6sek

Ralliautoilun SM-sarjan 2013 pistetilanne 2/7 osakilpailua:
1. Joonas Lindroos, Citroën C2R2 Max, 39,5 pistettä
2. Juho Annala, Citroën C2R2 Max, 37 pistettä
3. Samuli Vuorisalo, Ford Fiesta R2, 33,5 pistettä
4. Kalle Pinomäki, Renault Twingo R2, 33 pistettä
5. Jaro Kinnunen, Peugeot 208 R2, 28 pistettä

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa