Facebook Twitter Email Pinterest

Christoffer Dahlström pääsi tavoitteeseensa

28.02.2013 / Christoffer Dahlström pääsi tavoitteeseensa

toffedahlstrom-mikkeli2013e.jpg

Ralli SM -sarjan toisen osakilpailun yhteydessä ajetussa Fiesta Sport Trophy -rallisarjan toisessa osakilpailussa espoolainen Christoffer Dahlström avasi pistetilin kurvaillen sarjan kolmanneksi nopeimman suorituksen. Kuukausi sitten Rovaniemellä ajetun FST-sarjan avauskilpailun väliin jättänyt Dahlström nousi samalla jaetulle neljännelle sijalle, kun ajamatta on vielä viisi osakilpailua.

Teematulla taktiikalla SM Vaakuna-Rallin kuusi erikoiskoetta ja noin 105 erikoiskoekilometriä kokeneen kartanlukija Peter Flythströmin kanssa taituroinut Dahlström oli, lievistä ajovirheistä huolimatta, tyytyväinen kilpailupäivän antiin. 500 päivän kilpailutauon jälkeen Dahlströmin suoritusta voidaan pitää vähintäänkin hyvänä, koska tuloslistalla taakse jäi lukuisia SM-sarjan konkarikuljettajia.

Itsensä voittaminen oli Dahlströmin suurin tavoite ja sen toteuduttua kilpailun maalilipulla hymyili tyytyväinen mies.
"Mikkelin SM-ralli meni pelikirjan mukaan. Meillä oli autossa lappu, joka muistutti tavoitteestamme: Aja maaliin ja muista pitää hauskaa. Lisäksi meillä oli jokaiselle erikoiskokeelle sen luonteen mukaisesti luotu oma teema. Esimerkiksi sähellystä piti välttää, risteyksistä sekunnit pois, jarrutuspaikat kuntoon, mutkayhdistelmien ajaminen ja nopeat osuudet kaasupoljin pohjassa. Näin palikka palikalta pääsin pitkän kilpailutauon jälkeen mukaan ralliautoilun vauhdikkaaseen maailmaan", Dahlström kertoo.

"Ainoa suurempi moka sattui neljännen erikoiskokeen isossa hyppyrissä, jossa lensimme suoraan penkkaan sillä seurauksella, että Stop´n Go Pit Stop maksoi meille noin 30 arvokasta sekuntia. Silti kokonaisuudessaan kilpailu meni suunnitelmien mukaisesti ja tästä on todella hyvä jatkaa reilun viikon päästä Joensuussa ajettavaan SM- ja Fiesta-rallisarjan kolmanteen osakilpailuun", Dahlström jatkaa.

Fiesta-merkkiluokan voittoon ajoi 28 sarjapisteen johtoaseman venyttänyt Samuli Vuorisalo. Dahlström ja Flythström ovat sarjatilanteessa seitsemän pistettä hopeasijasta ja se tuo mahtavan haasteen Itärajan tuntumassa ajettaville vuoristoratamaisille erikoiskokeille.

"Mikkelistä jäi mukavasti uudenlaista adrenaliinia vereen ja sen myötä kilpailuhenkisyyttä ei Joensuussa puutu. Tässä yhteydessä on ehdottomasti kiitettävä maailman parasta porvoolaista kartanlukijaani, joka kokemuksellaan erinomaisesti osasi rauhoitella liiallisia menohalujani. Lisäksi kun mahtava huoltotiimini teki myös virheetöntä työtä, todella hyvin fiiliksin lähti kilpailukausi käyntiin", Dahlström mehusti.
(teksti ja kuva: Jani Kekoni)

Sarjatilanne Fiesta Sport Trophy Finland, 2/7 osakilpailua:
1. Samuli Vuorisalo, 47 pistettä
2. Jori Nousiainen, 19 pistettä
3. Kimmo Vainio, 14 pistettä
4. Kari Hytönen, 12 pistettä
4. Christoffer Dahlström, 12 pistettä
6. Olli Kankkunen, 10 pistettä
7. Max Vatanen, 8 pistettä

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 80 pistettä Viro (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 71 pistettä MäntsMK (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 56 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa