Facebook Twitter Email Pinterest

Jaro Kinnunen luottavaisena Joensuuhun

06.03.2013 / Jaro Kinnunen luottavaisena Joensuuhun

Jarospeed 1.jpg

Tulevana lauantaina ajetaan Joensuussa Ralli SM -kauden kolmas osakilpailu, joka myös päättää sarjan talvikauden. Jaro Kinnunen ja kartanlukija Mikael Korhonen starttaavat uudella Peugeotin 208 R2 -mallilla ralliin kovin odotuksin.

Jarospeedin kaksikko on ajanut talven kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa eniten pohja-aikoja SM3-luokassa, joten puhtaasti vauhdin puolesta voi jälleen odottaa kovaa panosta Kinnusen autokunnalta.

Moottoriurheilussa voi kuitenkin tapahtua kaikenlaista, kuten talven rallit ovat osoittaneet. Luokkansa kärkivauhtia esittänyt Kinnunen on kirjannut kahdesta ensimmäisestä osakilpailusta sijat 3. ja 15:s.

Ensin mainittu palkintosijoitus lohkesi avauskisasta jarrumurheiden hidastamana, mutta vajaa kaksi viikkoa sitten voittopotti vaihtui jäännöspisteisiin Mikkelin osakisan viimeisellä EK:lla sattuneen yli 10 auton suman hidastamana.
"Hyvää ja puhdasta suoritusta lähdemme tekemään. Toki tavoitteena täytyy pitää luokkavoittoa, koska vauhtimme puolesta se on aivan realistista. Parhaamme teemme, jotta pääsisimme nyt voittokantaan uudella autolla", Jaro Kinnunen jutteli.

"Olemme jälleen tehneet huolelliset ennakkovalmistelut, minkä lisäksi vaihdelaatikko kävi Ranskassa huollossa. Peugeot Sport halusi tarkistaa laatikon, vaikkei 1000 kilometrin huoltoväli ollut vielä täyttynyt.

"Heitä kiinnostaa kovasti meidän suorituksemme ja vauhtimme talvikelillä. Ja täytyy myös muistaa, että meidän ralliautomme on Pohjoismaiden ensimmäinen Peugeot 208 R2- kilpuri."
(teksti ja kuva: Jarno Saari)

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 80 pistettä Viro (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 71 pistettä MäntsMK (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 56 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa