Facebook Twitter Email Pinterest

Seurantajärjestelmät testissä SM Itärallissa

08.03.2013 / Seurantajärjestelmät testissä SM Itärallissa

Rallin MM-sarjassa jo toistakymmentä vuotta käytössä ollutta turvaseurantaa on suunniteltu otettavan käyttöön kansallisellakin tasolla jo pitkään. Hinta on hillinnyt seurantaintoa tähän saakka.

Tulevan viikonvaihteen SM Itärallissa Joensuun ympäristössä on kuitenkin mahdollisuus testata kahta seurantajärjestelmää ja verrata niiden toimivuutta rallikäyttöön. Järjestelmien ja laitteistojen kustannukset ovat viime vuosina tulleet lisääntyneen käytön myötä sellaiselle tasolle, että enää kustannukset eivät ole esteenä seurannan käyttöönotolle.

- Tämän hetken tietojen mukaan turvaseurannan käytön kustannukset olisivat koko SM-kauden ajalta noin 150-200 euroa kilpailijaa kohti. Kun järjestelmä tuo parantuneen turvallisuuden myötä mukanaan myös paljon nk. viihdekäyttöön soveltuvia ominaisuuksia, kustannus ei varmastikaan ole yhdellekään kilpailijalle mikään este, sanoo sarjapromoottori Kai Tarkiainen AKK Sports Oy:stä.

SM Itärallissa yleisöllä on mahdollisuus seurata Kihon ja Traxmeetin tarjoamia seurantanäkymiä alla olevien logojen linkeistä. Kihon seurannassa on 8 autoa ja Traxmeetillä 10 (samat kuin Kiholla plus 2 muuta). Kuljettajien joukossa on viisi nelivetokuskia, kaksi SM2-luokasta ja kolme SM3-luokasta.

Kihon järjestelmässä olektusena näkyvät kaikki autot, mutta voit valita haluamasi ajoneuvot klikkaamalla "Valitse laitteet". Kartan zoomauksen voit lukita mieleseksesi painamalla ylhäällä olevaa silmää.

Traxmeetin kartalla valitaan vasemmalla olevasta valikosta haluamasi kuskit. Alempaa voit valita myös Use tails -komennolla näkyviin auton peräänsä jättämän hännän päälle tai pois. Lisää toimintojen ohjeita löydät sivustolta www.gpsseuranta.net.

kiho-logo-netti.png traxmeet_logo_netti.png

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa