Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo voitti SM Itärallin SM1-luokan

09.03.2013 / Juha Salo voitti SM Itärallin SM1-luokan

p-akk-salo2.jpg

Ralli SM -sarjan kestomenestyjä, Nummi-Pusulassa asuva Juha Salo ajoi tänään SM Itärallissa kauden kolmanteen osakisavoittoonsa. Hieman flunssan vuoksi puolikuntoisen Salon vauhti oli silti jälleen muille liikaa. Tunnustellen vajaan 100 ek-kilometrin kisan aloittaneen Salon ei loppujen lopuksi tarvinnut suuria riskejä ottaa. Kun ensimmäiselle erikoiskokeelle 2,6 sekunnin pohja-ajan ennen Saloa ajanut mikkeliläinen Jari Ketomaa keskeytti jo kakkoserikoiskokeella moottorivikaan, Salo otti johtopaikan eikä siitä enää sen jälkeen luopunut. Salo ajoi kahdeksasta erikoiskokeesta viidelle pohja-ajan, kaksi viimeistä kirjattiin Joni Nikolle.

"Olin jo aamulla päättänyt, että kolme ensimmäistä erikoiskoetta ennen huoltoa ajetaan vain ihan omaa kisaa. Siinä katsotaan, mikä on tilanne. Aloin sen jälkeen ajaa hieman aggressiivisemmin ja loppu menikin sitten ihan ok. Auto ja renkaat toimivat niin pirskatin hyvin ja antaisivat mahdollisen ajaa vieläkin kovempaa, mutta tänään ollaan tultu aika varman päälle ja helpontuntuisesti", paljasti Salo.

Ennakkoon mäntyharjulaiselta Ari Vihavaiseltakin odotettiin kovaa vastusta Salolle. Vihavainen vaikutti ennen starttia todella rauhalliselta ja lataantunelta, mutta kisan ensimmäiseen huoltoon tulleessa mies ei ollut oikein tyytyväinen.
"Jotenkin vierastin tien pinnassa ollutta irtolunta, rohkeammin olisi pitänyt antaa tulla. Auto tuntuu hyvältä ja koetetaan taistella seuraavilla pätkillä", myönsi Vihavainen.

Ei onnistunut hyökkääminen toivotulla tavalla. Toisessa huollossa ennen kahta viimeistä erikoiskoetta Vihavainen myönsi realistisesti, että Salo menee tänäänkin liian kovaa.
"Ei ole meillä vauhti riittänyt. Autoa ei voi kyllä yhtään moittia, mutta emme ole saaneet renkaita kunnolla pelaamaan. Renkaat lämpenivät liikaa ja sortuivat alle. Auto oli levoton, mutta mitä tässä selittelemään. Ei me lähdetä Saloa vastaan enää ajamaan, yritetään vain pitää tuo nuoriso-osasto takana. Nehän ajaa oikein tosissaan kilpaa, Nikko on vajaan seitsemän sekunnin päässä."
Viimeistä edellisellä erikoiskokeella Laihian Joni Nikko nousi 0,8 sekunnin päähän Vihavaisesta ja oli viimeisellä 2,7 sekuntia nopeampi, joten Nikko sijoittui tänään kakkoseksi 1,9 sekunnin turvin.

Joni Nikko oli äärimmäisen tyytyväinen pystyttyään parhaimpaan tulokseensa SM-sarjassa.
"Mentiin Vihavaisen ohi, jees! Tiet oli hienot, harmittavasti omia pieniä virheitä tuli tehtyä, eikä Salon vauhtiin pystytty vastaamaan. Kakkossija tuntuu kuitenkin tosi hyvältä. Kausi alkoi Tunturissa keskeytyksellä ja Mikkelissä oltiin kolmansia. Tästä on nyt hyvä jatkaa", hehkutti laihialainen.

Varsinaiseksi epäonnen soturiksi voisi nimetä tänään neljänneksi ajaneen Jussi Tiippanan. Kisasta toiseen nuori mikkeliläinen on ollut ajamassa hyvää sijoitusta, mutta tekniset ongelmat ja harmittava epäonni on pudottanut miehen pois kärkisijoilta. Vaikka täälläkin epäonni jatkui, neljäs sija tuonee sentään jotain lohtua pettymysten jälkeen.

"Ei ollut enää oikein yritystä, renkaat loppuivat ihan täysin. Kun kuutoserikoiskokeella autosta hävisivät jarrut ja auto lähti nypyltä ihan väärään suuntaan kääntymään, oli ihan onni, että siitä yleensä selvittiin. Oli pakko ajaa kävelyvauhtia sen pätkän viimeiset kuusi kilometriä, ja siihen se ajointo sitten menikin. Ei ollut mahdollista enää parantaa sijoitusta ja taaksekin päin oli eroa riittävästi, joten siinä se sitten olikin", raportoi Tiippana viimeisen erikoiskokeen maalista.

Ralli SM -sarja jatkuu kesäkuun puolessa välissä Pohjanmaa-rallin merkeissä.

TULOKSIA:
SM Itäralli 9.3.

SM1-luokka
1) Juha Salo-Marko Salminen KaUA/NoorUA/MK Mitsubishi 48.15,0; 2) Joni Nikko-Jarno Ottman LaihUA Mitsubishi + 16,7; 3) Ari Vihavainen-Jani Vainikka HeiUA/MhMK Mitsubishi + 18,6; 4) Jussi Tiippana-Henri Arpiainen MikUA Mitsubishi + 1.32,8; 5) Riku Tahko-Markus Soininen EspooUA/LprRT Mitsubishi + 1.56,4; 6) Jukka Hiltunen-Tapio Suominen LaihUA/HyvUA Skoda + 2.05,3; 7)Timo Mäenpää-Panu Plosila Kurikan UA Mitsubishi + 2.16,7; 8) Teemu Asunmaa-Tomi Ikonen AlavUA/TTR + 2.18,1; 9) Roland Murakas-Kalle Adler Viro Mitsubishi + 2.27,7; 10) Vasily Gryazin-Dmitry Chumak Latvia/Venäjä Ford + 2.33,3

SM-PISTETILANNE OSAKISAN 3/7 JÄLKEEN
1) Juha Salo 87,5 pistettä; 2) Ari Vihavainen 66; 3) Teemu Asunmaa 39,5; 4) Joni Nikko 36; 5) Timo Mäenpää 30; 6) Mikko Lehessaari HyUA 24; 7) Jari Kihlman 21; 8) Jaakko Hosike AAU 19,5; 9) Aki Sandberg JoeUA 19; 10) Mikko Eskelinen JyvUA 16,5 pistettä

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa