Facebook Twitter Email Pinterest

Jaro Kinnunen päätti talvikauden kakkossijaan

10.03.2013 / Jaro Kinnunen päätti talvikauden kakkossijaan

Jaro Kinnunen_Joensuun SM-ralli.jpg

Joensuussa ajettiin lauantaina talvikauden viimeinen rallin SM-osakilpailu. Perinteisen Itärallin vaativa tiestö tarjosi kaikille haasteita riittämiin. Jaro Kinnunen ja kartanlukija Mikael Korhonen aloittivat Peugeot 208 R2 -autolla oman luokkansa toiseksi nopeimmin.

Espoon UA:n kaksikko nousi SM3-luokan johtoon kolmannella erikoiskokeella. Nelospätkän jälkeen heidän johtoasemansa oli 6,7 sekuntia ennen Joonas Lindroosia.

Seuraava pikis kulki lähes tasatahtiin kärkikaksikon osalta, mutta EK:lla 6 Lindroos oli yli seitsemän sekuntia nopeampi ja nousi luokan kärkeen puolella sekunnilla.

"Saamieni väliaikojen perusteella hävisimme pienen ja kapean tien osuudella turhan monta sekuntia", Jaro Kinnunen selvitti.

Sen jälkeen ohjelmassa oli vielä kaksi pätkää, jotka osuudet oli jo ajettu kertaalleen aamupäivällä.

Lindroos kasvatti hitusen verran eroa oltuaan 0,3 sekuntia nopeampi viimeistä edellisellä EK:lla. Sen osuuden jälkeen Kinnusen renkaat olivat niin huonossa kunnossa, että hallitseva mestari Lindroos karkasi päätös-EK:lla 9,2 sekunnin turvin voittoon.

"Tiedostin, että on vaikea yltää voittoon, kun renkaani olivat jo niin kuluneet. Oikeassa etupyörässä oli tuskin nastoja ollenkaan pätkän jälkeen, mutta olin silti luokan toiseksi nopein. Yritin kyllä hyökätä kaikkeni loppuun saakka, mutta kokonaan soralle kulunut tienpinta oli syönyt renkaamme", Jaro Kinnunen kertasi.

"Kakkossija ei nyt tyydytä, mutta se tuli hienon taistelun jälkeen. Minulle tuli päivän aikana pieniä virheitä, ja ne näkyvät tällä tasolla heti tuloksissa."

"Uuden automme osalta kaikki näyttää hyvältä, ja taas huomasimme, että vauhti piisaa kärkeen saakka. Kesäkaudella täytyy pistää tästä paremmaksi ja napata sekä minun että Peugeot 208:n ensimmäinen SM-osakisavoitto, Jaro päätti.

Rallin SM -kausi jatkuu 15. kesäkuuta Laihialla. Jaro Kinnunen jää odottamaan kesän ralleja SM-sarjan kolmannella sijalla.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 80 pistettä Viro (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 71 pistettä MäntsMK (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 56 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa