Facebook Twitter Email Pinterest

Pinomäen talvikausi päättyi pettymykseen

10.03.2013 /

itaralli-kalle2.jpg

Kalle Pinomäki oli pettynyt mies Ralli SM -sarjan talvikauden päättäneen Itärallin jälkeen. Kaksivetoisten voittoa kilpailussa puolustanut lietolainen lennätti rallin 11,65 km:n mittaisella avauserikoiskokeella Renault Twingo R2:n 4,8 sekunnin pohja-aikaan, mutta hyvin alkanut kilpailu meni rallin toisella erikoiskokeella sen toiseksi viimeisessä mutkassa piloille: Twingo hyppäsi sisämutkan ajourasta pehmeälle irtolumelle ja päätyi syvälle hankeen.

Pinomäki menetti ulosajossa reilut yhdeksän minuuttia ja peli kärkisijoitusten suhteen oli pelattu. Pinomäki päätyi SM3-luokassa sijalle 11 reilut kymmenen minuuttia kisan ykkösestä Joonas Lindroosista.
"Kisa käynnistyi hienosti, vire oli hyvä ja ajo maistui. Kakkospätkän toiseksi viimeisessä mutkassa etupyörä osui spoorin reunaan niin että löi ratti löi käsille ja ohjaus oikeni suoraks,i ja sitten mentiin.
"Kun auto lennähti urasta pehmeälle lumelle, pitoa ei ollut yhtään eikä auto ollut ohjattavissa. Oltiin Matin kanssa matkustajia."
"Harmittaa pirusti. Päätimme ajaa kisan loppuun ja kerätä autoon kilometrejä, mutta samanlaista fiilistä ei enää löytynyt", Pinomäki totesi maalissa.

Ralli SM -sarjassa vietetään kolmen kuukauden mittaista kevättaukoa. Seuraavan kerran SM-pisteistä ajetaan kesäkuun 15. päivä Laihialla SM Pohjanmaa-rallissa.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Jani Salo 88 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Juuso Metsälä / Matti Kangas 37 pistettä KeurUA (R5)
4. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 37 pistettä MäntsMK (R5)
5. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 36 pistettä SaarUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa