Facebook Twitter Email Pinterest

Olli Lahti ajoi seitsemänneksi Joensuussa

11.03.2013 / Olli Lahti ajoi seitsemänneksi Joensuussa

Olli Lahti Joensuun SM-ralli 47.jpg

Ralli SM -sarjan talvikausi ajettiin viikonloppuna päätökseen Joensuun ympäristössä, missä lumiset ja varsin vaativat tiet tarjosivat kunnon haasteet SM3-luokan 17 kuljettajalle.

SM-sarjan tulokaskuski Olli Lahti tähtäsi ehjällä suorituksella luokkansa viiden nopeimman joukkoon, mutta kovan kisan lopputuloksena oli pari pykälää heikompi sija eli seitsemäs. Nokialainen on talven kisojen jälkeen SM-pistetaulukossa kahdeksantena.

"Omia virheitä ei nyt tullut, mutta täyttä luottoa en saanut nuotteihin ensimmäisten kolmen erikoiskokeen aikana. Pito tuntui paremmalta kuin olin ennakoinut, joten kovempaa olisi voinut jossain kohdissa puristaa", Lahti myönsi.

"Pieni hidaste sattui avauspätkällä, kun ulosajanut kilpakumppani nostettiin eteen. Yli puolet pätkästä ajoin hänen lumipölyssään, mikä ei mitenkään omaa luottamusta lisännyt. Jarrut olivat aivan kuumina pätkän jälkeen, kun jouduin seisomaan enemmän jarrulla huonon näkyväisyyden takia."

Citroën C2R2 -autolla kilpaileva Olli Lahti ja kartanlukija Tero Aspegren nousivat alkumatkan 10. sijalta rallin loppuosalla seitsemänneksi.

"Kokonaisuutena ajateltuna talvikausi oli haastava uuden ralliauton ratissa. Hieman oli opettelua uusissa kisoissa ja olosuhteissa. Siinä suhteessa onnistuimme, että kaikki kisat ajoimme maaliin ja saimme hyvää kokemusta."

"Meidän luokan kokenut kärkikaksikko ajoi selvästi kovempaa, mutta muiden kanssa on tasaisempaa. Pistetaulukossa on tosi tasaista kolmannesta sijasta eteenpäin. Olen ollut aina vahvempi kesäkelillä, joten tulevan kesän soraralleissa lähdetään tästä parantamaan", Olli Lahti lupaa.

Rallin SM-sarja jatkuu 15. kesäkuuta Laihialla.
(teksti ja kuva: Jarno Saari)

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 80 pistettä Viro (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 71 pistettä MäntsMK (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 56 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa