Facebook Twitter Email Pinterest

Pinomäki tavoittelee kauden avausvoittoa

11.07.2013 / Pinomäki tavoittelee kauden avausvoittoa

Set Promotionin Renault Twingo R2:a kuljettava Kalle Pinomäki tunnustaa, että mikäli kauden tavoite kaksivetoisten SM3-luokan mestaruudesta aiotaan pitää elossa, hän on kesäkauden toisessa SM-rallissa Kouvolassa pakkovoiton edessä. Pinomäki lähtee Kymenlaakson haastaville ralliteille luottavaisena. Takana ovat kahdet eri testit, joihin lietolainen sai säädettäväkseen Twingo R2:n iskunvaimennuksen uusimmat luokitusosat.

"Saimme etu- ja takaiskunvaimennukseen uudet luokitusosat ja testien perusteella tuntuma autoon parani. Etenimme auton kehitystyössä mielestäni jälleen eteenpäin. Kyse ei ole merkittävästä erosta, mutta tässä luokassa kilpailu on niin tasaista, että pienetkin asiat ratkaisevat", Pinomäki muistuttaa.

"Kouvolasta tarvitsemme voiton, jotta olisimme mestaruuden suhteen edelleen pelissä mukana. Alusta asti pitää pystyä ajamaan täysillä. Koko ajan on pysyttävä hereillä ja jokaisella erikoiskokeella on onnistuttava. Edellisessä SM-rallissa Laihialla meillä oli yksi notkahdus, joka vei mahdollisuudet täyteen pistepottiin."

Pinomäki sanoo, että hän on voiton eteen valmis nostamaan riskikynnystä.
"Tulossa on tasainen taistelu. Kyytiä on nostettava ja riskejä otettava. On äärimmäisen tärkeää, että luotto autoon on täydellinen", Pinomäki sanoo.

Tulevan SM-rallin reittiä on aiemmista vuosista muutettu ja uusittu. Kilpailun yhdeksän erikoiskoetta ja vajaat 90 erikoiskoekilometriä on selvittävä läpi kuudella renkaalla.
"Renkaat eivät tuota meille ongelmaa, eikä uudistettu reittikään - päinvastoin. Renkaat kestävät ja uudet tieosuudet tuovat kaivattua vaihtelua", Pinomäki perustelee.

Kauden viides SM-osakilpailu SM O.K. Auto -ralli käynnistyy lauantaina Kouvolasta klo 9.01. Ohjelmassa on kaikkiaan yhdeksän erikoiskoetta, yhteispituudeltaan 83,5 km. Päivän aikana kilpailijat käyvät kahdesti keskitetyllä huoltoalueella, joka sijaitsee Tykkimäen moottoriradalla Kouvolassa. Rallin maaliin Kouvolan Sokos Hotelli Vaakunaan ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan klo 17.20 alkaen.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa