Facebook Twitter Email Pinterest

Vainionpää Citroënilla Suomen MM-ralliin

16.07.2013 / Vainionpää Citroënilla Suomen MM-ralliin

p-arctic1-vainionpaa.jpg

Rallin SM-sarjan kaksivetoisten SM2-luokan kärkipari Jussi Vainiopää (24) sekä hänen kartanlukijansa Mika Juntunen (28) osallistuvat Suomen MM-ralliin WRC-3-uutuusluokan etuvetoisella, turboahdetulla Citroën DS3 R3:lla. Suomalaiskaksikko kilpailee luokan MM-pisteiden lisäksi myös nuorille kuljettajille suunnatun, kansainvälisesti hyvän huomion saaneen Citroën Top Driver -sarjan pisteistä.

Jussi Vainionpää debytoi Suomen MM-osakilpailussa Neste Oil Rallissa Citroën Racingin valmistamalla etuvetoisella Citroën DS3 R3 -ralliautolla. Oululaiskuljettaja sanoo, että nuorten kuljettajien rallikoulutukseen väkevästi panostavan Citroën Racingin sekä kotimaisen Printsportin rakentaman ajopaketin sisältö oli hänelle kiinnostavin ja eniten uraa eteenpäin vievä vaihtoehto.
"Olen kiertänyt SM-sarjaa jo monta vuotta. Nyt on oikea hetki nousta seuraavalle tasolle ja osallistua ensimmäistä kertaa Suomen MM-ralliin. Mietin monia vaihtoehtoja, joista Citroën Racingin, auton omistajan Pekka Vihman sekä sen huollosta vastaavan Printsportin tarjoama paketti oli paras."

Taustatuekseen kilpailun ajaksi Jussi saa Englannin avoimen rallisarjan pistejohdossa tällä hetkellä samanlaisella autolla ajavan Jukka Korhosen. Hänellä on tällä hetkellä suomalaisista paras kokemus mm. WRC3-luokan Citroënin rengaskulutuksesta ja auton käytöksestä huippuvauhdissa.

Haastajana matkaan

Vainionpää saa Jyväskylässä vastaansa kovia kansainvälisen meriitin omaavia kuljettajia, kuten muun muassa luokan pistejohdossa ajavan Ranskan Sebastien Chardonnet´n, toissa vuoden Monte Carlo -rallin voittajan Ranskan Bryan Bouffierin, Italian rallimestari Simone Campedellin sekä eri maiden nuoria rallimestareita. Sebastien Chardonnet`n asiainhoitajana toimii yhdeksänkertainen rallin kartturien maailmanmestari Daniel Elena.
"Kovia ja kokeneita kavereita on vastassa, ja kovaa saa mennä, jos luokan aikoo voittaa. Ihan mielenkiinnolla katson, mihin se oma vauhti kansainvälisellä tasolla riittää. Reitti on minulle uusi, vaikka AKK-Motorsportin valmennuksessa olemme jokunen vuosi sitten nuotittaneet harjoitusmielessä rallin kuuluisimpia erikoiskokeita. Mutta onhan se eri tilanne lähteä nuotittamaan ihan oikeaa kisaa varten."

Uuteen ralliautoonsa Vainionpää ja kartanlukija Mika Juntunen saavat tutustua testeissä ennen Neste Oil Rallin alkua.
"Etuvetoinen auto on tuttu juttu, ja siksi alkuperäinen suunnitelmani olikin, että ajan ensimmäisen Suomen MM-rallini etuvetoisella autolla. Kisa on pitkä, joten ykköstavoite on ajaa ralli maaliin. Pitää olla järkeä päässä, ihan hulluja ei auta yrittää."

"Tavoite on myös haastaa luokan MM-sarjan kuljettajat, ajaa hyviä EK-aikoja sekä hankkia kokemusta ja paljon EK-kilometrejä. Mielenkiintoista tulee olemaan", Vainionpää povaa.

Mikä on WRC-3 luokka?

Rallin MM-sarjan yhteydessä ajettava WRC-3-luokka on kansainvälisen Autoliitto FIA:n tälle kaudelle esitelty uusi mestaruusluokka, joka on kaikille etuvetoisille autoille avoin. Luokan sisällä ajetaan Citroën Top Driver -sarjan mestaruudesta, jota Citroën Racingin lisäksi tukevat myös Abu Dhabi, Total sekä Pirelli.

Citroën Racing rakensi oman sarjan tukeakseen nuorten kuljettajien sekä yksityistiimien toimintaa rallin huipputasolla. Sarjaan kuuluu kuusi MM-osakilpailua, joista Suomen MM-ralli on sarjan kolmas osakilpailu. Voittajalle on luvassa huippupalkinto: hän saa kaudella 2014 ajettavakseen WRC-2-luokan nelivetoisen Citroën DS3 R5 -ralliauton kuuteen MM-osakilpailuun.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa