Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo TMR:n Subarulla Neste Oil Ralliin

17.07.2013 / Juha Salo TMR:n Subarulla Neste Oil Ralliin

salo.jpg

Heinä-elokuun taitteessa ajettavan Neste Oil Rallin lähtölistalla on jälleen viime vuonna Super 2000 -luokan kolmostilaa juhlineet Juha Salo ja kartanlukija Marko Salminen. Kaksikko nähdään Jyväskylässä Tommi Mäkinen Racingin Subaru Impreza WRX STi R4:n ohjaimissa kilpailemassa WRC2-luokan MM-pisteistä.
"Kalustovalintaan vaikutti osaltaan se, että Neste Oil Rallin molemmin puolin ajetaan SM-osakilpailut. Oma Mitsubishini on tehty SM-sarjaa silmälläpitäen, joten olisi vaatinut kohtuuttoman paljon aikaa ja työtunteja muuttaa auto kelvolliseksi Jyväskylää varten. Eri vaihtoehtoja punnittuani Mäkisen Subarulla ajamisesta muodostui järkevin paketti", Salo avaa.
"WRC2-luokassa on R-nelosten lisäksi Superit, RRC:t ja uudet R5-luokituksen autot, joten kova kisa on varmasti tulossa ja lujaa saa mennä", Salminen valottaa.

Salo on asettanut tavoitteensa kolmipäiväiseen kilpailuun korkealle - palkintokorokkeelle, kolmen joukkoon.
"Tottahan se on kova tavoite, kun ajetaan S2000:a vastaan, mutta tähtäimen pitääkin olla korkealla ja siihen pitää pyrkiä ajamalla hyvä ja ehjä kilpailu.
"Päällimmäisenä ajatuksena Subarusta on, että se on ajettavuudeltaan ja jousitukseltaan tasapainoinen auto. On mielenkiintoinen haaste lähteä uudella autolla kilpailuun, mutta uskon pääseväni siihen aika helpolla sisään.

23 erikoiskokeen ja yhteensä 332,14 ek-kilometrin mittaiseen reittiin on tullut vanhojen pikataipaleiden oheen kaksi uutta tuttavuutta, torstaina ajettava Torittu ja lauantaina ajettava Painaa. Näiden lisäksi tutut Jukojärvi ja Lankamaa ajetaan päinvastaiseen suuntaan kuin on totuttu.
"Uudet erikoiskokeet ja vanhojen ajosuunnan kääntäminen toisinpäin tuo oman mielenkiintoisen lisänsä ralliin", Marko toteaa.
"Reitti on haastava ja kilpailu pitkä. Odotan mielenkiintoista ja hyvää kilpailua, jossa pystymme ajamaan hyviä ek-aikoja ja olemaan
kilpailukykyisiä. Hienoa päästä jälleen Jyväskylään ja kokeilemaan tällä kokoonpanolla, mitä saamme aikaan", Juha sanoo.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa