Facebook Twitter Email Pinterest

SM-Ralli Turku jatkuu viidellä erikoiskokeella

31.08.2013 / SM-Ralli Turku jatkuu viidellä erikoiskokeella

p-sm2-manty.jpg

Marko Mänty otti tuttuun tapaansa SM2-luokan johdon, mutta valitteli aamulla moottorista kuuluvaa outoa ääntä. Kuva: Marko Mäkinen

Turun SM-ralli jatkuu parhaillaan. Kilpailijat ovat poistuneet park fermé -alueelta, ajaneet huoltoon ja pikku hiljaa suuntaavat päivän ensimmäistä, kisan kolmatta erikoiskoetta kohti.

Ensimmäisenä reitille lähtevät eiliseen tapaan SM3-luokka, sitten SM2 ja nelivetoiset heidän peräänsä. SM3-luokassa keskeyttäneitä eikä enää tälle päivälle startanneita ovat mm. Jaro Kinnunen, Matias Kauppinen sekä Ruotsin Fredrik Åhlin.
Luokkaa johtaa Joonas Lindroos vain 0,1 sekunnin erolla Samuli Vuorisaloon. Kalle Pinomäki on kolmantena puolisen minuuttia Lindroosia perässä.
"Täytyy myöntää, että oli hieman vaikeaa edellisessä kisassa pölyn takia sattuneen ulosajon vuoksi. Kunhan sen sai karistettua niskasta, alkoi ajokin sujua. Pojat menevät kyllä lujaa. Mutta josko tänään kerkiäisin heidän vauhtiinsa olisin tyytyväinen", pohdiskeli Kalle ennen starttia.

SM2-luokassa nopein oli Marko Mänty, mutta huoltoon ajaessaan mies kertoi moottorista kuuluneen jo illalla sellaista ääntä, että saapa nähdä, pystyykö aamulla jatkamaan kisaa.
"Veikkaisin, että vika voi olla moottorin venttiileissä, mutta katsotaan nyt. Tärkeintä olisi saada vika paikallistettua. Sitten vasta tiedetään ehditäänkö tehdä mitään", harmitteli Mänty.

Esa Ruotsalainen on SM2-luokan toinen, eroa Mäntyyn on 6,5 sekuntia. Luokan pistejohtaja Jussi Vainionpää keskeytti eilen, mutta on nyt tänä aamuna uudelleen mukana kisassa painolastina tietenkin keskeytyksestä johtunut aikarangaistus.
Niko Veikkanen on kolmas.

Lahtelainen Henri Kolsi oli pisteissä kolmantena ennen Turkua. Eilen ykköserikoiskokeella Kolsi kuitenkin joutui jättämään pelin kesken ja putosi tuloksissa tälle päivälle luokan viimeisten joukkoon.
"Ykkösen lopussa oli kanssakilpailija poikittain tielle. Yritän häntä väistää ja ajoin ulos. Auto pysähtyi puhelinpylvääseen, mikä meni poikki. Siihen sitten jäätiin", manaili Kolsi, joka jatkaa siis aikarangaistuksen kera kisaa. Kova urakka on ajaa minuuttitolkulla muita kiinni.

SM1-luokassa alkoi tapahtua heti ykkösellä. Ari Vihavainen oli aitiopaikalla odottamassa pistejohtaja Juha Salon starttaamista avauspätkälle. Kun Salo jäi viivalle, näki Vihavainen tilanteen ja myönsi sen myös hieman vaikuttaneen hänen ajoonsa.
"Tiesimme heti, että Salo on ulkona, koska aikaa kului liikaa. Myönnän kyllä, etten ihan täysillä ykköstä sitten ajanut, ja ihan hienostihan se meni. Ja tottahan se oli. Kymmenisen sekunnin pohjat ennen Teemu Asunmaata.
"Kakkosella sitten töppäsinkin ihan ite taas", tunnusti Vihavainen.
"Nuotti oli siihen paikkaan vähän liian rohee. Keula meni ojaan ja spinnasinkin vielä."
Vihavainen menetti sillä pätkällä kuutisen minuuttia, joten tämän päivän viidelle erikoiskokeelle on tekemistä riittävästi, jos aikoo kunnon tuloksen saada.
"Katotaan nyt, mihin tässä päästään. Pisteitä tietysti on nyt tärkeä kerätä, kun Salo jäi niitä ilman."

Nelivetoisista reitille lähtee ensimmäisenä Alavuden Teemu Asunmaa.
"Kaksivetoisten jälkeen ajolinjat tiessä ovat hieman erilaiset kuin mihin olen tottunut näiden nelikkojen perässä ajaessani. Mutta eiköhän tämä tässä nyt kuitenkin lähde hyvin menemään", toivoi Asunmaa.

Asunmaan jälkeen starttaa Jussi Tiippana, jolla oli huollossa kova kiire saada auto kuntoon ennen pätkille siirtymistä.
"Jarrujen lämmittämisessä eilen hieman epäonnistuin. Nyt oli pakko vaihtaa palat ja levyt, mutta muuten tämä menee ihan kivasti. Yritetään pitää sama vauhti ja nauttia rallin ajamisesta", kommentoi Tiippana.

Tiippana perään reitille lähtevät Riku Tahko ja Timo Mäenpää. Vaikka tulosten mukaan Ari Vihavaisen ja myös eilen rengasrikon aiheuttaman jarruvian vuoksi keskeyttänyt Joni Nikon pitäisi startata luokan viimeisinä, heidät on turvallisuussyistä nostettu lähtöjärjestyksessä starttaamaan Mäenpään jälkeen.

Päivän ensimmäinen erikoiskoe alkaa kello 10.53.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa