Facebook Twitter Email Pinterest

Olli Lahti neljäs Turun SM-rallissa

05.09.2013 / Olli Lahti neljäs Turun SM-rallissa

Olli Lahti.jpg

Turun ympäristön teillä ajettu kauden kuudes SM-osakilpailu sujui Olli Lahdelta tuloksellisesti alkukauden muita SM-ralleja paremmin. Sen sijaan kuljettaja ei ollut täysin tyytyväinen vauhtiinsa kaksipäiväisessä kilpailussa.

Nokian UA:ta edustava Citroën-kuljettaja menetti otteensa kärkitaisteluun jo avauspäivän pimeällä ajetuilla erikoiskokeilla.
"Jouduin melkein pysähtymään EK:lla 1 edellä ajaneen ulosajon vuoksi, ja sen lisäksi pölyn määrä oli paikoitellen niin järkyttävä, että välillä joutui ajamaan aivan pintakaasulla. Ei ollut mitään syytä riskeerata noissa olosuhteissa", Lahti järkeili.

Lahti ja kartanlukija Jan Lönegren olivat ensimmäisen kisapäivän jälkeen luokassaan seitsemäntenä, mutta eroa kärkeen oli kertynyt jo 55 sekuntia.
"Toisen päivän alkuun olen tyytyväinen. Pätkäajat olivat hyvällä tasolla, vaikka meidän pienellä lähtönumerollamme oli tosi liukasta. Sijoitukseni nousi pari pykälää, mutta viimeisillä pätkillä ei ollut enää mitään voitettavaa, kun erot eteen ja taakse olivat jo niin selvät."

Olli Lahti saavutti rallista luokkansa neljännen sijan. SM3-luokan voittoon ajoi viime vuoden Suomen mestari Joonas Lindroos, joka oli lopulta 1.29,5 minuuttia Lahtea nopeampi.

Viime vuoden junioreiden Suomen mestari vertaili kahta viimeksi ajettua SM-osakilpailua keskenään:
"Tästä Turun kisasta lohkesi tyydyttävä lopputulos, mutta oma ajo ei ollut yhtä hyvällä tasolla kuin edellisessä osakisassa, jossa vauhti riitti välillä pohja-aikaankin."

Lahti nousi hyvän tuloksensa ansiosta pistetaulukossa kuudenneksi. SM-sarjan päätöskilpailu koittaa syyskuun viimeisenä viikonvaihteena Tampereella Castrol-rallin merkeissä.
(teksti ja kuva: Jarno Saari)

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa