Facebook Twitter Email Pinterest

Jaro Kinnusen mitalijahti jatkuu ilman paineita

25.09.2013 / Jaro Kinnusen mitalijahti jatkuu ilman paineita

2013 Jaro Kinnunen Peugeot 208.jpg

Tämän vuoden alussa täysin uuden rallimallin, Peugeot 208 R2:n Suomessa esitellyt Jaro Kinnunen on ollut vauhdillisesti hyvin mukana luokkansa kärkivauhdissa. Espoon UA:n kuski johti kesän alussa SM3-luokan sarjaa napattuaan kesän avauskisasta täyden pistepotin.

Sen jälkeen Kinnunen on näyttänyt vauhtinsa myös Suomen MM-rallissa ajettuaan ylivoimaisesti eniten oman luokkansa pohja-aikoja. Kesäkaudella Jarospeed-tiimissä on kuitenkin ollut kosolti epäonnea, kun kaksi edellistä SM-osakilpailua, Kouvola ja Turku, ovat päättyneet keskeytykseen.

"Kaksi keskeytystä tarkoitti sitä, että putosimme pistejohdosta aina viidenneksi saakka. Nyt on vielä pronssimitali pelissä. Sen saavuttaminen on sentään vielä täysin omissa käsissä", Kinnunen laskee.

"Edellisen kisan jälkeen kilpuri on nyt täydessä tikissä. Keskeytykseen johtanut vika oli harmittava, kun moottorin korvake katkesi. Se oli tarkistettu Jyväskylän MM-rallin jälkeen, mutta silloin ei ollut mitään havaittavaa vauriota näkyvissä."

Kinnunen ja kartanlukija Mikael Korhonen tiedostavat tämän kauden rallien perusteella, että kilpailukyky riittää luokan kärkeen ja pohja-aikoihin.

"Paineettomasti lähdetään Tampereen Castrol-ralliin. Uskoisin, että muilla on varmasti enemmän paineita kuin meillä. Pronssi yritetään ajaa kotiin, mutta en lähde sitä asiaa etukäteen liikaa ajattelemaan."

"Kovat skabat on varmasti tiedossa, ja on hauskaa päättää SM-kausi Tampereella, jonka seudulla ei ole pitkään aikaan SM-ralleja ajettukaan", Jaro totesi.
(Jarno Saari)

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa