Facebook Twitter Email Pinterest

Jussi Vainionpää SM2-luokan mestari

29.09.2013 / Jussi Vainionpää SM2-luokan mestari

p-akk-vainionpaa.jpg

Jussi Vainionpää ja Mika Juntunen juhlivat SM2-luokan mestaruutta.

Kauhajoen Marko Mänty teki kaksivetoisten SM2-luokan kisasta jännittävän. Miehen vauhti on koko kauden ollut aivan luokan kärkivauhtia, mutta Mänty ei ole selvinnyt ennen Tampereen kisaa maaliin kuin kauden aloittaneessa Arctic Lapland Rallista.

Vankimmin SM-kullassa ennen Tampereen kisaa oli kiinni oululainen Jussi Vainionpää, jolle SM Castrol-rallin ensimmäinen päivä tuotti keskeytyksen vetoakselin pettämisen vuoksi. Sääntöjen mukaisesti Vainionpää kuitenkin pystyi jatkamaan rallia lauantaina.

Saarijärven Esa Ruotsalaisen olisi Tampereella pitänyt voittaa, jotta mestaruuteen Vainionpään keskeytyksen myötä olisi ollut mahdollisuus. Mänty kuitenkin tarjosi sen verran kovan vastuksen, että Ruotsalaisen oli tyytyminen kakkossijaan. Kahden päivän aikana Männyn ajoa seurattiinkin tarkasti, niin monta kertaa kauhajokisen nimi oli tuloslistoilta keskeytyksen myötä poistunut. Tällä kertaa ei kuitenkaan näin käynyt. Mänty ja Ruotsalainen ajoivat tiukan kisan voitosta, maalissa Mänty oli 23 sekuntia nopeampana.
"Toinen kisa tänä vuonna maaliin, kyllä nyt täytyy olla tyytyväinen. Tipalle se kuitenkin täälläkin meni, sillä viimeisellä erikoiskokeella tuli vielä rankka ajovirhe. Siitä sitten lähdettiin ojaa kyntämään, mutta onneksi päästiin takaisin tielle samalla vauhdilla", kertasi Mänty, joka ajoi viidelle erikoiskokeelle luokan pohja-ajan.
"Tämä voitto tuntuu mahtavalta, vaikkei mitaleille ylletäkään."

Ruotsalainen onnistui neljällä erikoiskokeella muita paremmin. Ruotsalainen tiesi, että vain voitto riittäisi mestaruuteen, joten täysillä mies yritti loppuun saakka.
"Täytyyhän tähän silti olla tyytyväinen. Ensimmäinen kausi SM-sarjassa sekä eka vuosi nuotista ajamista ja vieläpä n-ryhmän autolla. Nyt en vielä yltänyt mestaruuteen, siihen olisi tällä kertaa vaadittu vielä muiden epäonnistumistakin."

SM-pronssista käytiin kiivas taistelu, joka lopulta päättyi hyvinkääläisen Niko Veikkasen voittoon. Lahtelainen Henri Kolsi ei kisan alkuvaiheissa vielä ollut vauhdillisesti kärjessä, mutta toisena päivänä ajoi Veikkasen sekuntieron kiinni ja meni 0,4 sekunnilla vielä edellekin, mutta sitten kuutoserikoiskokeella keskeytti tekniseen vikaan. Veikkanen kiitti kumartaen sekä vei SM-pronssin.
"Hieno päätös oli tälle kaudelle. Hyvä kun päästiin tänne maaliin asti, sillä viimeisen erikoiskokeen alussa jotain hajosi autosta ja jouduin ajamaan ihan hissun kissun pätkän maaliin ja viimeisen siirtymän. Pari sijaa siinä tulosluettelossa menetettiin, mutta ei yritetty mitään enempää kun SM-pronssi oli jo niin lähellä", kertoi Veikkanen.

Vainionpää sijoittui Tampereella luokassaan 10:nneksi, kolmen minuutin aikarangaistus ensimmäisen päivän keskeytyksen vuoksi rasittivat tietenkin. Kun Mänty voitti ja Ruotsalainen oli "vasta" toinen, Vainionpää olisi luokan suomenmestari, vaikkei olisi toisena päivänä enää kisaa jatkanutkaan.

Sami Korvola oli Tampereen kisan SM2-luokan kolmas.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa