Facebook Twitter Email Pinterest

Jussi Vainionpää SM2-luokan mestari

29.09.2013 /

p-akk-vainionpaa.jpg

Jussi Vainionpää ja Mika Juntunen juhlivat SM2-luokan mestaruutta.

Kauhajoen Marko Mänty teki kaksivetoisten SM2-luokan kisasta jännittävän. Miehen vauhti on koko kauden ollut aivan luokan kärkivauhtia, mutta Mänty ei ole selvinnyt ennen Tampereen kisaa maaliin kuin kauden aloittaneessa Arctic Lapland Rallista.

Vankimmin SM-kullassa ennen Tampereen kisaa oli kiinni oululainen Jussi Vainionpää, jolle SM Castrol-rallin ensimmäinen päivä tuotti keskeytyksen vetoakselin pettämisen vuoksi. Sääntöjen mukaisesti Vainionpää kuitenkin pystyi jatkamaan rallia lauantaina.

Saarijärven Esa Ruotsalaisen olisi Tampereella pitänyt voittaa, jotta mestaruuteen Vainionpään keskeytyksen myötä olisi ollut mahdollisuus. Mänty kuitenkin tarjosi sen verran kovan vastuksen, että Ruotsalaisen oli tyytyminen kakkossijaan. Kahden päivän aikana Männyn ajoa seurattiinkin tarkasti, niin monta kertaa kauhajokisen nimi oli tuloslistoilta keskeytyksen myötä poistunut. Tällä kertaa ei kuitenkaan näin käynyt. Mänty ja Ruotsalainen ajoivat tiukan kisan voitosta, maalissa Mänty oli 23 sekuntia nopeampana.
"Toinen kisa tänä vuonna maaliin, kyllä nyt täytyy olla tyytyväinen. Tipalle se kuitenkin täälläkin meni, sillä viimeisellä erikoiskokeella tuli vielä rankka ajovirhe. Siitä sitten lähdettiin ojaa kyntämään, mutta onneksi päästiin takaisin tielle samalla vauhdilla", kertasi Mänty, joka ajoi viidelle erikoiskokeelle luokan pohja-ajan.
"Tämä voitto tuntuu mahtavalta, vaikkei mitaleille ylletäkään."

Ruotsalainen onnistui neljällä erikoiskokeella muita paremmin. Ruotsalainen tiesi, että vain voitto riittäisi mestaruuteen, joten täysillä mies yritti loppuun saakka.
"Täytyyhän tähän silti olla tyytyväinen. Ensimmäinen kausi SM-sarjassa sekä eka vuosi nuotista ajamista ja vieläpä n-ryhmän autolla. Nyt en vielä yltänyt mestaruuteen, siihen olisi tällä kertaa vaadittu vielä muiden epäonnistumistakin."

SM-pronssista käytiin kiivas taistelu, joka lopulta päättyi hyvinkääläisen Niko Veikkasen voittoon. Lahtelainen Henri Kolsi ei kisan alkuvaiheissa vielä ollut vauhdillisesti kärjessä, mutta toisena päivänä ajoi Veikkasen sekuntieron kiinni ja meni 0,4 sekunnilla vielä edellekin, mutta sitten kuutoserikoiskokeella keskeytti tekniseen vikaan. Veikkanen kiitti kumartaen sekä vei SM-pronssin.
"Hieno päätös oli tälle kaudelle. Hyvä kun päästiin tänne maaliin asti, sillä viimeisen erikoiskokeen alussa jotain hajosi autosta ja jouduin ajamaan ihan hissun kissun pätkän maaliin ja viimeisen siirtymän. Pari sijaa siinä tulosluettelossa menetettiin, mutta ei yritetty mitään enempää kun SM-pronssi oli jo niin lähellä", kertoi Veikkanen.

Vainionpää sijoittui Tampereella luokassaan 10:nneksi, kolmen minuutin aikarangaistus ensimmäisen päivän keskeytyksen vuoksi rasittivat tietenkin. Kun Mänty voitti ja Ruotsalainen oli "vasta" toinen, Vainionpää olisi luokan suomenmestari, vaikkei olisi toisena päivänä enää kisaa jatkanutkaan.

Sami Korvola oli Tampereen kisan SM2-luokan kolmas.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa