Facebook Twitter Email Pinterest

Kopio Huippupalkinnolla mukaan Neste Oil Ralliin

06.11.2013 / Kopio Huippupalkinnolla mukaan Neste Oil Ralliin

Ralli SM -sarjan ja Neste Oil Rallin promoottori AKK Sports Oy lähtee tukemaan suomalaisia rallin tulevaisuuden lupauksia. Ralli SM -sarjan R2-luokan kuljettajalle tarjotaan osallistuminen huippukalustolla MM-sarjan osakilpailuun palkinnoksi menestyksestä.

AKK Sports Oy tarjoaa nuorelle, 1.1.1989 tai myöhemmin syntyneelle ralliautoilijalle ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä vuoden 2014 Neste Oil Ralliin osallistumaan FIA:n WRC3-mestaruussarjan osakilpailuun huippukalustolla. Tarjolla on täydellinen paketti, johon sisältyy auton lisäksi niin renkaat, polttoaineet kuin ilmoittautumismaksutkin.

Palkinnon saadakseen on kuljettajan sijoituttava kauden 2014 Ralli SM -sarjan R2-luokassa neljän osakilpailun jälkeen viiden parhaan joukkoon ja sen jälkeen läpäistävä vielä fyysistä ja psyykkistä kuntoa mittaavat testit sekä kansainvälisen valintalautakunnan tiukka seula.

Ralli SM:n luokka 3, jossa kilpaillaan FIA:n R1- ja R2-luokitellulla kalustolla, on muutaman viimeisen vuoden aikana ottanut paikkansa sarjan tiukimmat taistot tarjoavana luokkana. Sarjan ralleissa on usein nähty SM3-luokan sekuntikamppailujen venyvän kilpailujen viimeisille erikoiskokeille ja palkintosijojen vaihtavan paikkaa ahkerasti. Kaudella 2013 huikeat 14 eri kuljettajaa pystyi nappaamaan erikoiskokeen pohja-ajan, mikä osaltaan kertoo luokan tasaisuudesta.

Luokan tasaisuus, kuljettajien ikärakenne ja kaluston kansainvälisyys vaikuttivat juuri tämän luokan valikoitumiseen palkinnon saajaksi.

- SM3-luokan kuljettajat ovat keskimäärin nuorempia kuin muissa luokissa ja monilla heillä on vahva pyrkimys eteenpäin, aina kansainväliseen ralliammattilaisuuteen saakka. Kansallisen lajiliiton markkinointiyhtiönä AKK Sports haluaa olla osaltaan tukemassa tulevaisuuden tähtien syntymistä ja tasoittamassa nykyisin niin kovin kivikkoista polkua rallin MM-sarjaan, sanoo AKK Sports Oy:n toimitusjohtaja Tiina Lehmonen.

Kauden aikana R2-luokkaa seurataan tiukasti ja potentiaalisia voittajia pidetään silmällä!

Lisätietoja Ralli SM -sarjasta ja tästä palkinnosta:
Kai Tarkiainen, projektijohtaja, AKK Sports Oy, kai.tarkiainen(at)autourheilu.fi, puh. 040 8466 766

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 80 pistettä Viro (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 71 pistettä MäntsMK (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 56 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa