Facebook Twitter Email Pinterest

"Hannu's Rallyteamin haaste ""SM2-luokan Autojahti"" -  Säännöt"

18.12.2013 / "Hannu's Rallyteamin haaste ""SM2-luokan Autojahti"" -  Säännöt"

kollaasi.jpg

"SM2-luokan autojahti" on Hannu´s Rally Teamin järjestämä Ralli SM -sarjan 2014 oheiskilpailu SM2-luokassa kilpaileville. Autojahtiin ei tarvitse rekisteröityä eikä ilmoittautua, vaan kaikki SM2-luokassa ajavat ovat oikeutettuja Autojahti 2014 -pisteisiin (alkusarja) riippumatta siitä, ajavatko suomalaisella vai ulkomaisella lisenssillä.

Nämä säännöt eivät muodosta sopimusta järjestäjän (Hannu´s Rally Team / Hannu Lehessaari) ja Autojahtiin osallistuvien kilpailijoiden välillä. Mahdollisissa ongelmissa tai sanktioinneissa tai tarvittaessa sääntöjen tarkennuksia tai tulkintoja on päätösvalta yksin järjestäjällä. Tarvittaessa järjestäjä pyytää mielipidettä neuvonantajaryhmältä, johon kuuluvat Kari Hytönen, Kai Tarkiainen, Henrik Frank ja Risto Laine sekä Arctic-rallin jälkeen Autojahdin kulloisetkin kolme kärkikuljettajaa. Järjestäjä ei tee kilpailun tai kilpailijoiden kannalta merkittäviä päätöksiä tai sääntömuutoksia, ellei neuvonantajaryhmän enemmistö ole niiden takana. Jos kilpailija kokee tulleensa väärin kohdelluksi, voi hän pyytää asian käsittelyä järjestäjältä. Tällainen kilpailijalta järjestäjälle pyyntö käsitellään aina neuvonantajaryhmässä ennen päätöksen antamista.

Mikäli kilpailijan suoritus rallissa hylätään, käsitellään asia neuvonantajaryhmässä. Pääsääntöisesti hylkäys johtaa myös pistemenetykseen Autojahdissa. Vilppilähdöstä annettu aikarangaistus huomioidaan jo kyseisen EK:n sijoituksissa.

SM2-luokan kilpailijat, jotka eivät ole oikeutettuja Autojahti 2014 -pisteisiin rallissa tai sen osassa, jätetään kokonaan huomioimatta Autojahti-kilpailuun osallistuvien kilpailijoiden sijoituksia pisteytettäessä.

Autojahti koostuu alkusarjasta (Arctic, Mikkeli, Joensuu, Lapua ja Turku) ja loppukilpailusta (Tampere). Kaikki SM2-luokan kilpailijat ovat oikeutettuja ajamaan pisteistä kolmessa ensimmäisessä osakilpailussa. Lapualla pisteisiin oikeutettuja ovat ne, jotka ovat startanneet ainakin yhteen aiempaan osakilpailuun. Turussa pisteisiin oikeutetuilla kilpailijoilla pitää olla startti kahteen aiempaan osakilpailuun. Tampereella pisteistä ajamiseen oikeuttaa neljä aiempaa starttia tai kolme aiempaa starttia, mikäli kilpailijalla on yksikin sijoituspiste aiemmista osakilpailuista.

Alkusarja (karsinta, qualifications)

Alkusarja koostuu kauden viidestä ensimmäisestä Ralli SM -osakilpailusta. Jokaisen osakilpailun startista sekä maaliin ajamisesta kilpailija saa yhden pisteen alkusarjan pisteisiinsä eli yhteensä kaksi pistettä kokonaan ajettua rallia kohden.

Sijoituspisteitä kilpailija voi saada sijoittumalla osakilpailussa kymmenen parhaan joukkoon SM2-luokan lopputuloksissa (sija 1 = 10 p, sija 2 = 9 p ...sija 10 = 1 p). Sijoituspisteitä saa myös sijoittumalla erikoiskokeella luokan kuuden parhaan joukkoon (sija 1 = 6 p, sija 2 = 5 p ... sija 6 = 1 p). Kunkin rallin erikoiskokeita voidaan nimetä etukäteen supererikoiskokeiksi, joilta saa korotetut pisteet.

Alkusarjan kokonaispistemäärä eli starttien ja maaliintulojen pisteet, osakilpailun lopputuloksista kertyvät pisteet ja erikoiskokeiden sijoituspisteet super-EK-korotuksineen yhteensä määrittävät kilpailijan sijoituksen alkusarjassa.

Päätöskilpailu (Tampere)

Päätöskilpailu on kolmivaiheinen: puolivälierä (rallin 1. päivä), välierä (semifinal, rallin 2. päivä huoltotauolle asti) ja loppukilpailu (final, rallin 2. päivä huoltotauon jälkeiset erikoiskokeet). Kisa etenee niin, että puolivälierän ja välierän jälkeen osa kilpailijoista putoaa kisasta ja loput "kerätään" nippuun ikäänkuin autot formulakisoissa turva-auton tullessa radalle. Kisa alkaa ikäänkuin uudestaan, ilman isoja eroja.

Puolivälierässä (quarterfinal) pisteistä ajamaan ovat oikeutettuja kaikki alkusarjassa pisteitä saaneet kilpailijat, joilla edellä mainitut starttien määrät täyttyvät. Alkusarjan 10 parasta puolivälierään osallistuvaa kilpailijaa saa lähtöpisteitä: sija 1 =10 p, sija 2 = 9 p ...sija 10 = 1 p.Erikoiskokeilta sijoituspisteitä saa 10 parasta (10 p ... 1 p).Lähtöpisteiden ja sijoituspisteiden summa mahdollisten super-EK-korotusten kanssa määrittää järjestyksen puolivälierän osalta. Puolivälierän 10 parasta jatkavat välierässä rallin 2. päivänä ja muut putoavat autojahdista.

Välierän (semifinal ) kymmenen kilpailijan lähtöpisteet ovat sija 1 =10 p, sija 2 = 9 p ...sija 10 = 1 p. Erikoiskokeilta sijoituspisteitä saa kuusi parasta (6 p ... 1 p) välierässä mukana olevista kilpailijoista. Super-EK-pisteet korotettuina. Kilpailijoiden järjestys välierän tuloksissa määräytyy pisteiden summan perusteella. Tasapisteissä parempi on se, jolla on välierän lähtöpisteitä vähemmän eli joka on ajanut välierässä paremmin. Viisi parasta kilpailijaa jatkaa loppukilpailussa ja muut putoavat Autojahdista.

Loppukilpailuun (final) edenneiden kilpailijoiden lähtöpisteet ovat: sija 1 = 5p, sija 2 = 4p ... sija 5 = 1p. Erikoiskokeilta sijoituspisteitä saa viisi parasta (5 p ... 1 p) vielä mukana olevista kilpailijoista. Super-EK:lta pisteet korotettuina. Kilpailijoiden järjestys loppukilpailun tuloksissa määräytyy yhteenlaskettujen lähtö- ja sijoituspisteiden perusteella. Tasapisteissä parempi on se, jolla on loppukilpailun lähtöpisteitä vähemmän eli joka on ajanut loppukilpailussa paremmin. Voittaja on se, jolla on korkeimmat pisteet viimeisen EK:n jälkeen edellyttäen, ettei kilpailusuoritusta hylätä esimerkiksi loppukatsastuksessa. Mikäli yksikään kilpailija ei aja viimeistä erikoiskoetta, on voittaja se, joka on johdossa viimeisimmän sellaisen erikoiskokeen jälkeen, jolla yksikin loppukilpailussa mukana oleva kilpailija on vielä saanut sijoituksen.

Päätöskilpailun yksityiskohdat saattavat muuttua, kun Tampereen rallin aikataulut ja "rakenne" ovat selvillä. Periaate, että lopputulos ratkeaa vasta aivan päätöskilpailun lopussa, on kuitenkin tarkoitus säilyttää. Loppukilpailussa eli viimeisillä erikoiskokeilla kilpailijat saavat tiedon pistetilanteesta ennen erikoiskokeen aloittamistaan tekstiviestillä.

Palkinto

Autojahdissa palkitaan vain voittaja. Palkintona on svh:ltaan luokkaa 25.000 euroa +- 20 % oleva auto, jonka kolmen ensimmäisen osakilpailun jälkeen kilpailijat ovat pisteillään äänestäneet palkinnoksi muutamien vaihtoehtojen joukosta. Palkintoautojen valikoimaan vaikuttaa mm. kilpailijoiden lukumäärä SM2-luokassa. Auto luovutetaan voittajalle rekisteröitynä, mutta voittaja huolehtii itse kaikista siihen liittyvistä tai palkinnosta johtuvista kuluistaan ja viranomaismaksuistaan (käyttömaksut, verot, yms.).

- Hannu´s Rally Team

Lisätietoja: hannu.lehessaari@pp.inet.fi

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa