Facebook Twitter Email Pinterest

Laura Suvanto uudella kalustolla Ralli SM -sarjaan

09.01.2014 /

lauraS.jpg

Turun UA:n 19-vuotias Laura Suvanto lähtee kohta käynnistyvään rallikauteen uusin eväin ja uudella kilpailukalustolla. Viime vuonna junioreiden SM-sarjassa ja Suomi Cupissa kilpaillut neito nousee nyt kotimaan kamaralla kovimpaan sarjaan eli yleisen luokan Ralli SM -sarjaan.

Suvanto ja hänen kartanlukijansa Reeta Hämäläinen aikoivat aloittaa tämän kauden vanhalla tutulla VW Golf V1600 -autolla, mutta VAG Motorsport päätti ajattaa heitä tiimin tuoreemmalla ja tehokkaammalla Golfilla, joka soveltuu Ralli SM -sarjan SM4-luokan pistejahtiin.
"Suunnitelmat ovat siis hieman muuttuneet kauden 2014 osalta, ja lähdemme ajamaan sarjaa VW Golf 1,8-litraisella tummanpuhuvalla kilpurilla, rallipiireissä tunnetun ´´Black Mamban´´ kanssa", Laura kertoo.

"Koimme tiimin kanssa kyseisen auton palvelevan minua tulevaisuudessa enemmän kuin V1600-auton kanssa ajaminen. Tämän kauden alkuperäiset ajatukset ja tavoitteet liittyvät valmistautumiseen kohti kautta 2015, jolloin kyseinen kilpa-auto toimii erittäin hyvin kehittäjänä tässä tapauksessa."

"Kyseinen autohan vastaa lähelle R2-luokan kilpa-autoa. Tämä autonvaihto ei kuitenkaan muuta millään lailla R2-auton hankintasuunnitelmia", Laura jatkaa.

Laura Suvannon taustatiimiä tukemaan on lähtenyt omasta ralliurastaan tunnettu Kristian Sohlberg, joka omilla tietotaidoillaan pystyy auttamaan nuorta kuljettajakaksikkoa monella eri saralla.
"Minulla on ollut jo pitkään mielessä lahjakkaiden kuskien auttaminen. Keskustelujen jälkeen löysimme Lauran ja hänen taustajoukkojen kanssa nopeasti yhteisen sävelen. Laura on erittäin lupaava kuskina ja hän Reetan kanssa muodostaa vahvan tiimin. Lähden omalta osaltani antamaan projektiin omien kokemusten ja tehtyjen virheiden kautta opittuja asioita. Tulen ensisijaisesti neuvomaan nuottiin, fyysiseen kuntoon, uuteen autoon siirtymiseen ja myös ajopuoleen liittyvissä asioissa. Lauralla on mahdollisuudet vaikka kuinka pitkälle", Sohlberg toteaa.

Ralli SM -sarja 2014 sisältää kuusi osakilpailua. Arctic Lapland Ralli aloittaa tammikuussa arvosarjan, Mikkelissä ajetaan helmikuun lopulla ja Joensuussa maaliskuun alussa. Kolmen talvikauden osakilpailun jälkeen sarja jatkuu kesäkuun puolivälissä Laihialla, elokuun lopussa Turussa ja viime vuoden tapaan sarjan päätöskilpailu ajetaan Tampereen ympäristössä.

Arctic Lapland Ralli ajetaan 24.-25. tammikuuta Rovaniemi keskuspaikkanaan.
(teksti ja kuva: J. Saari)

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa