Facebook Twitter Email Pinterest

Riku Tahko Minillä Ralli SM -sarjaan

13.01.2014 /

riku2.jpg - pienennettyPorvoolainen ralliautoilija Riku Tahko lähtee tavoittelemaan menestystä Ralli SM-sarjasta Minillä, jonka mallimerkintä kirjoitetaan Mini John Cooper Works S2000. Super 2000 -luokituksen autolla ajetaan mestaruudesta luokassa SM1 - Super4.

Tahkon käyttöön tuleva auto on ollut Dani Sordon käytössä kaudella 2011 ja tulee maahan Prodrivelta tämän viikon lopulla. - Kilpurin huollosta ja teknisestä tuesta vastaavat Toksport, Prodrive ja ST-Motors. Ralliauto saapuu Suomeen loppuviikolla ja kokeilemme sitä ensimmäistä kertaa näissä olosuhteissa viikonvaihteess Varsinainen testipäivä koittaa Lapissa ensi viikon keskiviikkona eli kahta päivää ennen SM-sarjan avauskilpailua Arctic Lapland Rallia, Tahko kertoo.

- Varsinaisella kilpailunjärjestäjän shakedownilla testaamme sitten kisaa edeltävänä päivänä, torstaina valoisalla ja pimeällä kuinka viimeiset viilaukset osuvat kohdilleen, valojen suuntaukset ja sellaiset, Riku Tahko lisää.

- Minin S2000 -luokitusversiolla ei ole ajettu toistaiseksi metriäkään kilpaa vastaavissa arktisten olojen lumirallissa. Saan käyttööni sellaiset perussäädöt, joita on käytetty lumella Minin WRC-versiossa, mutta rengaskoko on MM-sarjassa lumella eri kuin mitä meillä käytetään.

Tahkolla on toistaiseksi takanaan kolme rallikilpailua Minin ratissa, kaksi kertaa Suomen MM-rallissa sekä viime syksynä yksi ralli Turkissa. Siellä päämajaansa pitävä Toksport-tiimi toimittaa kyseisen ralliauton nyt Suomen arvosarjaan Tahkon ja kartanlukija Markus Soinisen käyttöön.

- Minin maahantuoja lähti hienosti tähän projektiin mukaan. Meidän yhteisenä tavoitteena on tehdä erilaisia aktiviteetteja projektin ympärille. Olen tehnyt kahden vuoden suunnitelman, joka tähtää lopulta kohti kansainvälisiä koitoksia. Kohta alkavan kauden kilpailullisena tavoitteena on SM-tittelin voittaminen, Riku Tahko ilmoittaa päättäväisesti.

Riku Tahkon otteet kumppanirintamalla saavatkin Miniltä suitsutusta: - Lähdimme mukaan projektiin ihan siitä syystä, että Riku tarjosi kokonaisen paketin ja nimen omaan oli miettinyt asiaa meidän kannaltamme, mitä me yhteistyöstä hyödymme. Ralliautoiluun yhdistyy tässä projeksitta life-style ja muutkin lajit, joten juuri tällainen projekti sopii Minin brändiin. Perinteitäkään unohtamatta - onhan Mini se legendaarinen lentävien suomalaisten ralliauto, kertoi Mini Suomen Manager Iiro Määttänen.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa