Facebook Twitter Email Pinterest

Ylen Radio Suomessa torstaina 23.1. klo 14.28 alkaen puhutaan rallista

20.01.2014 /

p-arctic2-salo2.jpg

Juha Saloakin voi kuunnella Ylen Radio Suomen Torstaiseurassa torstaina 23.1.

Tämän viikon torstaina 23.1. kello 14.28-15.00 kannattaa kuunnella Ylen Radio Suomen kanavaa, kun aiheena on mm. kotimainen ralliautoilu. Ohjelma on kaksiosainen. Puolet ohjelmasta tulee Rovaniemeltä, toinen puoli Pasilan studiossa ovat AKK-Sportsin Kai Tarkiainen sekä Ylen toimittaja Aki Laine. Torstaiseura on kuunneltavissa valtakunnan verkossa.

Yle Lapin päällikkö Juha Salla kertoi etukäteen ohjelman sisällöstä.

"Yle Lappi sukeltaa torstaiseurassa 23.1. rallin maailmaan. Millainen on rallin tulevaisuus Suomessa? Suomalaiset ovat rallikansaa. Mutta kuinka kauan?"

"Yle Lappi perehtyy torstaiseurassa rallin tilaan ennen kaikkea kansallisella tasolla ja siihen, onko rallilla Suomessa tulevaisuutta.
Kriittisempien äänenpainojen mukaan uusia maailmanmestareita ei enää Suomesta synny, koska esimerkiksi SM-rallin suosio on romahtanut niin ajajien kuin yleisönkin silmissä."

"Rallista on tullut niin kallista puuhaa, että menestyksen voi periaatteessa ostaa vain rahalla. Entä saako tämä tason ralliin enää yleisöä vain erikoiskonsteilla kuten esimerkiksi värväämällä jopa maailman tason julkkiksia mukaan.
Erään laskelman mukaan SM-sarjan yleisessä luokassa jo pelkkä auto voi maksaa noin 200 000 euroa."

"Onko kyse sitten toisaalta uudesta ilmiöstä. Eikö ralliautoilussa menestyminen ole periaatteessa ollut aina rahasta kiinni? Onko niin sanotulla tavallisella "tommi mäkisellä " enää mitään mahdollisuutta nousta rallimaailman huipulle, jos ei ole syntynyt kultalusikka suussa tai saanut hankittua itselleen anteliaan sponsorin."

Yle Lapin Torstaiseura-osuudessa keskustelussa on mukana Arctic Lapland Rallyn järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Heikki Poranen. Ohjelmassa kuullaan myös rallin monikertaisen SM-voittajan Juha Salon ajatuksia sekä mahdollisesti maailmanmestari Tommi Mäkistä. Tavoitteena on päästä lähetyksen aikana myös rallikuskin kyytiin.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa