Facebook Twitter Email Pinterest

Kuljettajien kommentit saavuttaessa huoltoon EK2 jälkeen

24.01.2014 /

Ralli SM
Juha Salo: Auto pelaa hienosti ja täytyy kiittää huoltoa, että saivat kansipahven yöllä kuntoon. Hyvin toimii ja rullaa nyt! Jotain ollaan vissiin testeissä tehty oikein kun lähti näin hyvin käyntiin.

Ari Vihavainen: Ei ollu mitään ihmeempää häslinkiä. Vähän lumipöly häiritsi ja kun ei vanhat silmät enää meinaa nähdä läpi, niin se tuotti vähän vaikeuksia. Lisää haastetta tulee kun ajetaan lisävaloilla nyt illalla. OK startti.

Janne Tuohino: Jarkko meni varmaan 2:lla ohi, siellä oli tosi paha lumipöly. Järjestäjien pitää kyl antaa 2-3 min lähtöväli tai muuten tästä ei tuu mitään. Tyytyväinen olen siihen miten lähti nyt tauon jälkeen menemään.

Riku Tahko: Varovaisesti lähti käyntiin, auto on perhanan löysä ja meinaa irtoilla aina silloin tällöin. Huikea potentiaali on kyllä Minissä, mutta tarvii vielä vähän hienosäätöä.

Teemu Asunmaa: Kokemus nöyryyttää aloittelijoita tällä hetkellä kun aikoja katsoo. Pöly häiritsi, mutta ei se noin paljon näy. Täytyy itsekin skarpata nyt enemmän.

Karl Kruuda: SS1 was good stage to get the feeling right but the SS2 was not that good, because we were caught behind the guy in front of us and there were so much snow dust in the air. We´re going to make some better times on the next stages.

Joni Nikko: Varovasti lähti, vähän tuntui, että katellaan vaan miten tätä rallia taas ajetaan. Ek1 meni ihan päin sitä itseänsä, ja kun katsoo Salon aikoja, niin meinaa alkaa masentaa.

Jussi Tiippana: Ykkönen meni ihan OK, mutta kakkosella haittasi pöly sen verran, ettei ukkomies enää uskaltanut ajaa siellä. Täysin peilistä löytyy syy vauhtiin. Tunturi on ollu mulle aina oikeastaan aika vaikea kisa, mutta koitetaan nyt tehdä tulosta.

Jussi Vainionpää: Mukava tulla isojen poikien joukkoon pyörimään. Ykkönen meni ihan vihkoon, ei oikein tullut ajamisesta mitään. Kakkonen tuli jo paremmin ja vaikkei kärkeen tässä vaiheessa ihan pystyttykään, niin ihan tyytyväinen voi olla. Auto on hyvä ajaa ja koitetaan opiskella sitä tässä lisää.

Jari Kihlman: Pumppailua pumppailua. Meillä on autossa uus moottori ja voimansiirto, niin vähän opetellaan. Olin myös käsileikkauksessa, niin vähän vaikuttaa vielä ajamiseen. Muuten maistuu hyvältä, ja kun viime vuonna jäätiin tuonne Aittaan, niin nyt ollaan jo voiton puolella.

Mikko Eskelinen: Ihan OK startti, EK1 tuli puhtaasti. Kakkosella turvavyöleikkuri lähti irti ja putos jalkatilaan, niin joutu kattoo sen perään vähän tossa. Ei se sinänsä mitään vaikuttanut, mutta tarkkana piti olla, ettei mee polkimien alle.

Roland Murakas: SS1 was bit hard but on SS2 we tried to make a good time. However, it was very slippery and we lost some time there. We drove out a few times on SS2 and that cost us some time.

Esa Ruotsalainen: Ihan hyvä tämä uusi auto (Mitsu Lancer Evo IX), vähän on kuitenkin opettelua. Ykkönen meni hyvin, kakkosella haittasi pöly aika paljon. Kuitenkin ihan hyvillä mielin jatketaan.

Rengasguru Sebastian Lindholm (ei kilpailija): Nyt paras rengas on pitkäpiikkinen kun on lunta ja jäätä vaan eikä soraa esillä. Tämä on hieno asia myös kustannuksien kannalta kun vertaa esim. Etelä-Suomeen, jossa sora saattaa nousta pintaan ja syödä nastoja sitten rajummalla kädellä. Salo ja Nikara menee kovaa, joten siinä on varmaan voittotaistelu tähän ralliin.

Kristian Kiviniemi: Mukavasti lähti ja sai ehjät ajot molemmille pätkille. Mukavasti saa laskea tällaisella nelikolla, tosin kärki menee tosi kovaa tällä hetkellä. Omaa ajoa kuitenkin ajetaan ja hyvillä mielin jatketaan tästä.

Ville Ruokanen: Muuten lähti mukavasti, mutta kakkosella spinnattiin ja vähän jouduttiin vekslailemaan siinä sitten.

Veli-Pekka Karttunen: 30 km on testiä eiliseltä testi-eklta, joten siihen nähden ihan hyvin menee. Ehdoton tavoite on päästä maaliin, mutta koitetaan nyt jos huomenna viimeistään alkais ajatkin paranemaan. Ensimmäisessä Tunturissa ollaan, joten voisi luonnehtia opintomatkaksi.

Janne Eronen: Varovaisesti lähti kun ei ole kilsoja hirveesti alla. 7. tai 8. peräkkäinen ralli täällä, joten ei se nyt kokemuksen puutteeseen tämä kaadu. Tätä vauhtia jos jatketaan, niin ei olla maalissa kuin sunnuntaina, toisaalta taas jos koko ajan vedettäis täysillä, niin tuskin pysyttäis tiellä.

Jarkko Hosike: Penkassa käytiin vähän kummallakin pätkällä ja takapuskuri jäi sille tielle. Vähän on keskilukon kanssa jotain häikkää, joten koitetaan saada se nyt kuntoon.

Kaspar Koitla: First two stages were good and we got fairly good start for our rally.

Karri Marttila: Eka meni ihan ok, mutta kakkosella oli liian pehmeä alusta, täytyy tehdä sille nyt jotain. Selvästi huomasi kun lähti aika paljon irti ja liiteli tiellä, mutta katotaan saadaanko säädettyä sitä nyt.

Jouko Tiri: Hyvin meni nämä pätkät, kakkosella oli vähän lumipölyä ja varottiin siinä sitten ottamasta mitään hirveämpiä riskejä.

Pekka Keski-Korsu: Hyvin lähti, kaikki meni ykkösellä ok, mutta kakkosella käytiin pihalla. Siinä hävittiin joku viitisen sekuntia, mutta sitten aloin pumppaileen ihan liikaa loppupätkän ajan, niin se näkyy kyllä sitten ajassa.

Niko Veikkanen: Yhteensä ollaan ajettu nyt tällä autolla 100 km, joten aika totuttelua ja opettelemista tämä on. Pitää vaan malttaa ja pitää keskittyminen ajamisessa.

Atte Kivioja: Hyvä startti, mutta vähän arkaillaan nelivetoa. Alla ei ole kuin lyhyt testi, mutta mukava tällä on ajaa.

Kees Burger: Not so good start! We lost our bumper in Mäntyvaara and then had a couple of moments on SS2. Thankfully we had lots of spectators on SS2 so we got back on the road quite quickly. Ristilampi is by far my favourite stage of this rally and I´m looking forward to it!

Timo Kuivinen: Lähti ralli ihan mukavasti käyntiin, mutta pölyä on paljon ja spoorit on aika pahoja jo tässä vaiheessa. Toki kun ei enää maailmanmestareiks pyritä, niin sillä ole niin väliä.

Reijo Heikkilä: Ekalla pyörähdettiin kun ei ollu pitoa ja lähti käsistä. Ei ollut kädet auton liikkeiden mukana. Kakkonen meni sitten kans vähän hakiessa. Mielummin otetaan tässä vaiheessa nyt rauhallisesti kuin että lähdetään raivoamaan.Juha Rytkönen: Hyvä startti vaikka eka nelivetokisa. Aika paljon on harjoittelua tämän kanssa. Ennen ollaan ajettu F-Cupia sekä taka- että etuvetoisella. Ihan mielenkiintoinen kokemus.
Sami Korvola: Liukasta on, mutta kyllä tämä tästä. Renkaissa ehkä vähän jotain, mutta katsotaan saadaanko tossa huollon aikan vähän katottua asiaa.
Janne Seluska: Erilaista on ajaa kun on uusi auto, ja nuottiakin on ajettu tasan yhden kisan verran pari vuotta takaperin. Sievästi koitetaan tulla ja maaliin pääsy on tavoitteena.
Topi Tulla: Toinen nuottikisa ja eka kerta SM-sarjaa. Katotaan miten nuo illan pätkät menee kun pöly nousee tielle ja on pimeätä.
Tuomo Hassinen: Nyt lähti kisa ihan hyvin. Pienellä tiellä oli vähän tilanteita, että malttia pitäis olla aavistus enemmän. Siitakämässä koitetaan parantaa ja muutenkin pitkä kisa vielä edessä.
Laura Suvanto: Isojen poikien leikki tuntuu kyllä nimenomaan isojen poikien leikiltä. Ei ole kuitenkaan hirveesti kilsoja takana, niin vähän opetellaan vielä tässä vaiheessa. Kerran meinasin tuossa pyörähtää ja sammutin siinä auton siinä samalla, joten vähän jäätiin siinä. Nyt kun on lukollinen auto ja tehoja enemmän, niin joutuu ajamaan aavituksen eri tyylillä.
Sami Taivaloja: Hyvin, mutta varovaisesti aloiteltiin. Se on se pitkän kisan taktiikka! Tässä on kuitenkin 4 vuotta viime nuottikisasta, niin vähän joutuu kuitenkin opettelemaan. Reitillä oli paljon pölyä ja se tuskin tulee helpottamaan lopuille erikoiskokeille. Tavoite on ajaa maaliin.
Max Vatanen: Toinen pätkä meni ihan ok, mutta tuli maistettua miltä on mennä penkkaan. Joku 30 sekuntia menetettiin, onneks oli sen verran vauhtia, että päästiin samoilla poiskin sieltä. Tästä kohti huoltoa ja seuraavia erikoiskokeita.
Kai Penttilä: Rauhallisesti kiiruhdettu, ihan hyvä startti.
Mika Eskelinen: Ralli lähti käyntiin ihan ok. Ykkösellä oli jotain härdelliä loppupuolella. Olisko ollut Mikkonen poikittain siinä keskellä tiellä. Onneksi päästiin kiertää penkan kautta.
Haapamäki: Tyytyväinen ja yllättynyt olen! Viime vuonna jäätiin Lindrookselle 34 sekuntia ja nyt tulee huomattavasti paremmin. Auto on mahdottoman hieno, ainut mikä häiritsee vähän on lumipöly, mutta sekin on kaikille sama.
Pyry Ovaska: Heikosti lähti alku, mutta loppupuoli tuli jo paremmin. Koitetaan parantaa.
Jaakko Lavio: Jarrupaikka oli vähän hakusessa tuolla Aitalla ja mentiin sitten ulos. Onneks oli porukkaa nostamassa. Kyllä tais mennä meidän ralli jo tähän.
Joonas Lindroos: Auto oli kamala ajaa! Ei ole näin huono ollut ikinä! Shakedownissa tuntui ihan hyvältä, mutta nyt meinattiin puolenkymmentä kertaa mennä metsään. Jos tämä jatkuu kummatkin päivät, niin tulee pitkä kisa.
Joonas Tokee: Lähdettiin aluks aika varovaisesti liikenteeseen, mutta kakkosella oli sit ihan hyvää yritystä. Ja se tais se yrkkä mennä vähän ylikin kun käytiin tutustumassa vähän penkkoihinkin.
Samuli Vuorisalo: En ole kyllä yhtään tyytyväinen. Mäntyväärä meni ihan käteen, mutta ei tuo kakkonenkaan mitenkään hirveen hyvin tullut. En pysty kyllä tota 30 sekkaa enää tosta nipistämään, joten ei kovin hyvältä näytä. Koitetaan jatkaa tästä!
Henri Kolsi: Ihan hyvä startti, varottiin jonkun verran. Lumipölyä oli aika paljon, mutta muuten hienot talvikelit on ajella!

Teemu Suninen: Opettelemassa ollaan ja keräämässä kilsoja. Semmoinen varovainen aloitus. Rallicrossia aiemmin ajanut, joten rallissa ainakin tämä nuottipuoli vaatii aika paljon opettelua. Ihan ok suoritus ollut tähän mennessä ja koitetaan parantaa vauhtia.

Matias Kauppinen: Ei meinaa laitteet taas toimia ja pitää vaan huollossa saada ne nyt kuntoon. Kyllä tämä tästä iloksi muuttuu!

Ville Hautamäki: Kivaa on! Mutta ei oo menny kyllä yhtään hyvin. Pitkähkö tauko on tässä takana, joten intoa on ehkä vähän liikaa. Spoorit on aika pahat ja jarrutuspaikat ehkä vähän hakusessa. Vähän opetellaan taas ajamaan.

Kimmo Immonen: Kilsoja on niin vähän alla, että opetellessa menee tämä rallin nyt tässä. Hyvät talvikelit.

Jussi Pikkuaho: Autossa on pieniä murheita kun lämmöt meinaa tipahdella ja se häiritsee ajoa kun ei tiedä mitä tapahtuu. Huollossa katsotaan mitä siellä on ja koitetaan saada korjattua.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa