Facebook Twitter Email Pinterest

Samuli Vuorisalo voitti SM3-luokan

25.01.2014 /

sm3_podium_samulivuorisalo.jpg

Merimaskulainen Samuli Vuorisalo voitti Arctic Lapland Rallin kaksivetoisten SM3-luokan (R2) ja osoitti, että heinäkuussa armeijan urheilujoukkoihin liittyvä nuorukainen malttaa keskittyä ajamaan virheittä. Vuorisalo harmitteli koko kisan aikana, että ei osaa oikein ottaa itsestään tämän enempää irti.
"Ajo ei oikein kulje. Olisi paljon mukavampaa, jos voisi surutta ajaa niin kovaa kuin pystyy, mutta jos haluaa päästä maaliin, täällä on maltettava", tarinoi nuori mies.

Se tuottikin tulosta. Vuorisalo ei matkan varrella sortunut liian suuriin ongelmiin. Sen sijaan luokan kanssakilpailijat yksi toisensa perään joutui vaikeuksiin, joko teknisiin tai lumitöihin. Kun ensimmäisten erikoiskokeiden jälkeen Joonas Tokee, Joonas Lindroos, Henri Haapamäki ja Henri Kolsi poistuivat tuloslistan kärjestä, Vuorisalo nousi luokan ykköseksi ja piti paikkansa loppuun asti.


"Hyvät fiilikset on nyt. Ei varmaan ihan sitä vauhtia ajettu kuin olisi pitänyt, mutta ralli on raakaa ja motorsportti sellaista, että sattuu ja tapahtuu. Autossa oli lopussa enää oikeastaan yksi vetävä pyörä, joten sekin vaikeutti vähän ajoa", paljasti Vuorisalo.

Ennen viimeistä 49-kilometristä rykäisyä Vuorisalo johti ennen Matias Kauppista ja Henri Haapamäkeä. Kauppinen oli jäänyt Vuorisalosta jo parisen minuuttia ja Haapamäki vielä minuutin lisää. Neljäntenä olleella Max Vatasella oli kärkeen matkaa jo lähes viisi minuuttia. Viimeisellä erikoiskokeella Kauppinen joutui antautumaan Haapamäelle, eroa maalissa kaksikolla oli puolisen minuuttia.

"Hyvällä mielellä ollaan. Tyytyväinen täytyy olla, kun saatiin vielä nostettua itsemme toiseksi. Hienosti on vauhti kehittynyt ja oikeaan suuntaan ollaan menossa. Auton kanssa oli vähän kulkuongelmia, kun se ei vain jaksanut mennä, mutta sellaista se on", Haapamäki tarinoi.

Vatanenkaan ei pystynyt pitämään paikkaansa, vaan Henri Kolsi nousi noin puolella minuutilla ohi neljänneksi.

Nuorella Arctic Lapland Rallin ensikertalaisella Joonas Tokeella oli muistorikas kilpailu. Ensimmäiselle erikoiskokeelle pohja-aika, kakkosen jälkeen toisena, mutta sitten alkoi tapahtua enemmän.
"Kolmosella tuli autosuma ja lähdettiin ajamaan sen jälkeen toisen perään hirveässä pölyssä. Huomasin sitten ihan keskellä mutkaa, että pitäisi kääntää, mutta en ehtinyt ja ajettiin oikein huolella ulos. Monta kymmentä minuuttia siinä menetettiin ja peli hävittiin kyllä harmillisesti siinä", manasi Tokee.

Lauantain lähtöjärjestys toi Tokeelle lisää haastetta, kun kuudenneksi viimeisenä kuljettajana edestä lähti monta hitaampaa autoa ja Tokeella joutui ohittelemaan erikoiskokeilla jopa useita autoja.
"Tämän päivän osalta homman juoni oli se, että jouduttiin aika paljon ohittelemaan edellä menneitä hitaampia historic-autoja. Siinä meni aikaa hukkaan. Antoivat toki aika hyvin tilaa jos pystyivät, mutta harmittihan se kun tiesi siinä perässä ajellessa, että aikaa kuluu. Mikkeliin lähdetään tekemään samanlaista aloitusta kun meillä täällä oli ja kun siellä päästään ajamaan puhtaalla tiellä, ehdottomasti kärkisijoituksista lähdetään sinne taistelemaan", kertasi Tokee rauhallisesti päivän tapahtumia.

TULOKSIA

Luokka SM3:
1) Samuli Vuorisalo-Eetu-Pekka Hellsten KySUA/TamUA Ford 2.24.37,3; 2) Henri Haapamäki-Lasse Hirvijärvi SAU/EPUA Citroën +2.03,8; 3) Matias Kauppinen-Jonne Halttunen SaaUA/PetUA Citroën +2.36,5; 4) Henri Kolsi-Antti Linnaketo LahUA/AAU Ford +5.17,5; 5) Max Vatanen-Mikael Korhonen TuupoMK/UA/LahUA Ford +5.44,4; 6) Jori Nousiainen-Tero Rönnemaa LapinAU/RaisUA Ford +5.50.9 ... 12) Joonas Tokee-Jani Salo OrsUA/AlavUA Peugeot + 26.18,2

Pistetilanne osakisan 1/6 jälkeen:
SM3: Samuli Vuorisalo 37,5; 2) Henri Haapamäki 30; 3) Matias Kauppinen 24; 4) Henri Kolsi 19,5; 5) Max Vatanen 16,5; 6) Jori Nousiainen 15; SM4: 1) Ville Hautamäki 37,5; 2) Joose Kojo 30; 3) Tuomo Hassinen24; 4) Janne Seluska 19,5; 5) Kimmo Linden 16,5; 6) Kimmo Immonen 15 pistettä

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa